900 Mb/s: Denne by får Danmarks hurtigste internet

Går du rundt med et ønske om at få virkelig ekstremt hurtigt internet, bør du overveje at pakke flyttekasserne og drage nordpå.

Om to måneder begynder selskabet Bredbånd Nord nemlig at rulle internetforbindelser på op til 1 Gb/s ud i den nordjyske by Dronninglund.

Det svarer ifølge selskabet til, at det bliver muligt for Dronninglund-borgerne at downloade en gigabyte data på blot otte sekunder.

I første omgang vil det blive muligt for omkring en tredjedel af Dronninglunds 1.500 indbyggere at opgradere til det ekstremt hurtige bredbånd, hvor de får 10-doblet deres nuværende hastigheder til en 900/900 Mbit-forbindelse.

At det ‘blot’ er en tredjedel af byens indbyggere skyldes, at de er Bredbånd Nords nuværende kunder i byen.

“Og de kommer ikke til at betale ekstra. Vi giver dem bare mere for pengene. Investeringen for os er minimal, når først fiberen er i jorden,” siger salgs- og marketingdirektør i Bredbånd Nord, Christian Ingerslev Sørensen, til Computerworld.

Han forventer, at der ikke vil gå lang tid, før resten af Dronninglunds 1.500 indbyggere følger trop.

“Vi forventer helt klart, at de fleste kommer med. Det er der ingen tvivl om. På internet-siden er fiber indiskutabelt det bedste medie,” siger han.

Forsøg i Tranum
Bredbånd Nord begyndte for to år siden at rulle en lignende løsning ud i landsbyen Tranum.

Det kan du læse mere om her: Hvis du vil have landets hurtigste internet – flyt til Tranum.

Det har Christian Ingerslev Sørensen blandt andet været med til at standse faldende indbyggertal i landsbyen og få flere unge iværksættere og lignende til at etablere sig i byen.

Med Dronninglund opskalerer Bredbånd Nord gigabit-projektet og trækker det fra landsby-niveau og op til niveauet for en almindelig, mindre dansk by.

“Det er en meget typisk by for vores område. Her er et gymnasium, der er et nybyggerkvarter og et godt handelsliv og mange forskellige typer husstande,” siger Christian Ingerslev Sørensen.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>