Blog: Bootstrap

Som jeg skrev i den første dagbogsblog-entry, så havde Ole og jeg simpelthen lyst til at lave noget sammen.

Vi har lavet mange ting sammen før – f.eks. i de glade 80′ere/90′ere, hvor vi lavede bl.a. tre non-profit-foretagender:

Men nu kan vi lave et seriøst IT-firma med ambitioner og potentiale sammen, og det er jo noget lidt andet.

Vi har begge startet “rigtige” bikse op før, så vi gik lige til biddet:

Jeg havde lyst til at lave noget med Big Data-infrastrukturen, som bliver den store revolution i de næste par årtier. Alle bliver berørt. Ole havde lyst til at gøre noget seriøst ved udviklingstiden på almindelige applikationer, og havde nogle idéer til det – og havde også lyst til at lege med produkter, hvad jeg aldrig har gjort. Så det gør vi.

Ole foreslog navnet Fair & Square, og det syntes jeg lød fint. Han foreslog også brugen af Nettofarverne gul og sort, hvad ikke så mange andre har gjort indenfor branchen før :-).

En af mine venner, Lars Bach, tilbød gratis kontorlokaler i en af hans bygninger på Nørrebro.

Mange har vist interesse for at være med, så rekruttering så ikke ud til at blive et problem.

Vi har begge en del venner og bekendte ude i erhvervslivet, der har ansvar for IT-afdelinger og den slags.

Jeg får løn i et par måneder fra Miracle og Ole har arbejde som konsulent hos en kunde, så vi koster ikke noget de første måneder.

Men hvordan får man så gang i biksen?

Vi kontaktede selvfølgelig et par banker, som svarede med krav om forretningsplaner og 100% sikkerhed for alt, hvad vi evt. skulle have i kassekredit. Jeg orkede det ikke.

Det er vel prisen for, at vi alle ville have hævn over dem (bankerne) efter 2008-balladen – de låner ikke penge ud, og de hæver afgifterne fra kunderne, så de kan møde nye, strammere krav om penge i kassen (aka. likviditet). Skidt for små bikse. Uden tvivl godt for nogle andre.

Så jeg gjorde noget andet: Jeg tilbød nogle kunder, som jeg kendte godt, nogle gode folk til en temmelig billig pris (fordi vi ikke har noget overhead i øjeblikket), så vi kan få dem ansat og komme igang med de mere sjove og kreative ting.

Det virkede, og de første fire gutter/gudinder starter 1/12. Så er vi da for alvor igang.

Ovenstående er dybest set opsummeringen af et par måneders tænkeri og diskussion mv. Opskriften kan ikke bruges af folk med en genial idé til et produkt, der skal revolutionere Verden. Men den bruges af konsulentagtige bikse hele tiden, tror jeg.

Og SÅ fik Ole en god idé mere – den skriver jeg lige om imorgen eller overmorgen… Men jeg kan røbe, at det er en slags Glistrup på steroider :-).

Mvh Mogens

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>