Blog: ERP-systemer er ikke fleksible – men gør det noget?






Mine kolleger har netop lagt sidste hånd på en undersøgelse, som Computerworld også omtalte for nylig, om ERP-systemer, og hvorvidt de har udtjent deres hidtidige rolle, hvor de skulle supportere alle processer i forretningen. Jeg vil vove den påstand, at ja, ERP-systemerne er ikke længere tilstrækkelige til at understøtte alle slags processer. Mange virksomheder har fundet ud af, at mens ERP-systemer fint kan bruges til at håndtere processer inden for f.eks. HR, finans og supply chain, er ERP-systemernes rolle ikke så klar, når det f.eks. drejer sig om de mere kundeorienterede processer som multikanalsalg, der samler web-, mobile og telefoniplatformene.

Et andet område er Transport Management, hvor det også er early days, før ERP-løsningerne får armene omkring disse processer. Ved at benytte den eksisterende ERP-løsning i kombination med specialiserede it-løsninger kan der hurtigere etableres langt smidigere forretningsprocesser og ofte til lavere omkostninger end ved egenhændigt at bygge videre på ERP-platformen. Men CIOen sidder ofte alt for langt væk fra forretningen og har dermed ikke strategisk indflydelse på, hvordan forskellige kombinationer af ERP-systemer og andre standardsystemer kan gøre en virkelig forskel.

Skal der en helt anden løsning til?
Så CIOen skal kræve sin ret og rådgive forretningen. Fortæl ledelsen, hvor ERP-systemer stadig kan gøre en forskel, og hvor andre systemer langt bedre kan håndtere mere omskiftelige forretningsprocesser. Faktum er, at ERP-systemerne, som vi kender dem, ikke er fleksible nok. I takt med at forretningen hele tiden ændrer sig, ændres kundernes krav, og ERP-systemerne kan ofte ganske enkelt ikke følge med, da de som udgangspunkt er et stykke software, som er baseret på en række standardprocesser og konfigureret, så de passer til forretningen på et givet tidspunkt.

Så hvad gør forretningen, når de konstant skal kunne omstille sig og tilpasse sig nye kundekrav eller nye love og regler fra myndighederne, eller når der opstår behov for helt nye forretningsmodeller? Drop ERP-systemerne til de processer, der kræver en høj grad af omstilling. Find en ‘best-of-breed’-løsning f.eks. leveret som en software-as-a-service – og brug så ERP-systemerne på de mere statiske processer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>