Blog: "In touch" med virksomheden






Når vi siger touch, er det ofte synonym med tablets, og i 2016 viser prognoser, at der globalt i alt vil være shippet 375 millioner tablets. Touch har forvandlet den bærbare pc og gjort den endnu mere mobil. Og mens vi alle nok kan være enige om, at touch er utroligt praktisk i hverdagen, er det intet imod, hvad det kan betyde for effektiviteten, arbejdsgangene og produktiviteten på arbejdsmarkedet.

For os, der arbejder på kontor, kan fordelene ved touch være lette at få øje på. Jeg kender det selv, når jeg kan nøjes med at tage min tablet med til møde, illustrere ting direkte på min touch-skærm, notere ned imens og konstant have adgang til alle mine data. Tablets er nu så kraftfulde, at de kan konfigureres til at være medarbejderens primære enhed. Click keyboard med ekstra batteri er ideelt til dem på farten og tilbehør kan transformere enheden til desktop på kontoret via dock, så man ikke går på kompromis med et godt og korrekt arbejdsmiljø.

Som vidensmedarbejdere er vi blevet endnu mere mobile og effektive via den nye teknologi. Men hvad betyder touch for de medarbejdere, der altid har været mobile? Hvis vi vender blikket mod brancher, der defineres af “mobile medarbejdere”, giver det nogle endnu mere håndgribelige fordele. Med Windows 8 og nu 8.1 er det muligt at få både “sædvanlige” Windows-applikationer, samt nye apps designet specifikt til touch-brug. Der hvor vi virkelig ser produktiviteten blive øget ved tabletbrug, er hvor appen er designet til at understøtte brugsscenariet ved hjælp af naturligvis touch, men også andre funktioner fra tabletten, såsom kamera, GPS, mikrofon, højttalere, NFC, etc.

Ser vi eks. på håndværkere, som ofte er på flere forskellige lokationer og projekter hver dag, så kan en lille tablet med touch betyde, at medarbejderen øjeblikkeligt kan registrere timer, sende faktura på færdig gjort arbejde så virksomhedes cash flow forbedres, eller bestille manglende materialer, eller hvad der nu er vigtigt i den pågældendes stilling. En hjemmehjælper kan notere, hvornår personen er hos hvilken ældre, uploade foto eller skrive noter om tilstand til de følgende besøg samt registrere tid. I detailhandlen kan kunder få demonstreret produkter fra en salgsmedarbejder direkte på en tablet, og bestille samtidig – derved kan handler hurtigere afsluttes. Alt i alt betyder det bedre pleje/servicering, højere koncentration og fokusering og dermed øget produktivitet og ROI.

Hvad end det er en “kontor-virksomhed”, en tømrervirksomhed eller et plejecenter, er der selvfølgelig som altid en del overvejelser, når der skal investeres i nye løsninger. Men denne her gang er det ikke blot en softwareupdate, trådløs mus, nye kontorstole eller en ny maskine – det er en helt ny måde at arbejde på, og det er essentielt, at virksomheder forstår og tager hensyn til, at touch virkelig er en måde at opgradere, hvordan medarbejderne fungerer. Derfor er det ligeså meget en strategisk beslutning som en teknologisk beslutning at investere i touch-produkter, og virksomheder skal spørge sig selv “hvordan kan touch øge produktiviteten og simplificere valget af units, samtidig med at vi har øje for sikkerhed, håndterbarhed og ROI?” Hvis alle svarene falder i hak, bør valget være simpelt.

Jeg tror, at spørgsmålet i mange virksomheder omkring investeringer i touch-produkter fremover nok ikke kommer til at være “Har vi råd til det?”, men “Har vi råd til at lade være?”.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>