Blog: Se vækstmulighederne med videoovervågning






Gennem de sidste 15 år har vi hos Milestone Systems videreudviklet vores åbne platform software til netværksbaseret videoovervågning til hele sikkerhedsindustrien, hvor partnere og udviklere kan tilføre ny funktionalitet til vores software.

Det har banet vejen for helt ny forretningsinnovation at kunne kombinere videoovervågning med netværkssystemer og -applikationer. Men det har været en lang rejse for branchen, fra analog til digital video, før vi har kunne komme så langt. I dag tænker de fleste stadigvæk på analog video, når de tænker videoovervågning. Videoovervågning betragtes som et værktøj til at se og optage videobilleder, og mange ser det kun som et redskab til at løse et sikkerhedsbehov for en virksomhed. Sådan var det engang, men den moderne digitale verden er helt anderledes.

Fra analog til digital video
Da Milestone startede i 1998, var videoovervågning baseret på hel traditionel tv-teknologi. Videoovervågning var synonymt med lukkede systemer, der ikke var integrerede i resten af virksomhedens infrastruktur og slet ikke var et forretningsaktiv.

Med udbredelsen af digitale netværk og faldet i priser på digital lagring begyndte skiftet til digital videoovervågning for alvor. De digitale billeder var skarpere, lagringsmedierne mere håndterbare og lagringsmulighederne for video blev forbedret drastisk.

I forhold til den gammeldags videoteknologi er det nemmere at finde bestemte digitale optagelser, det er let at udveksle video med andre systemer og digital video er nem at arkivere. Det gjorde klart den digitale videoløsning mere attraktiv end en traditionel løsning, men i praksis var brugen af den nye teknologi ikke meget anderledes end det analoge system. Det var stadig dybest set et værktøj til sikkerhed.

Videointegration
Da internettet vandt sit indtog i 1990erne blev netværks-applikationer som e-mail, web, informationsdeling og internet-telefoni bredt tilgængelige. Digital video blev hurtigt en del af det gode selskab, og vi så hurtigt flere applikationer inden for videokonferencer og naturligvis videoovervågning.

Netværksbaserede applikationer er hovedsagelig software, der er let at ændre til skiftende behov. Det betød bedre brugeroplevelser, mere kontrol over netværket, bedre adgang til data og udviklingsmuligheder især i form af skræddersyede videointegrationer.

Et eksempel på en sådan integration kunne være et system til styring af en bygnings sikkerhed, hvor adgang til virksomheden kan fjernkontrolleres via virksomhedens netværk. Ved at integrere videoovervågning med den eksisterende netværksbaserede adgangskontrol, kan virksomheden optimere adgangskontrollen.

Det kunne være ansigtsgenkendelse via videonetværket til at supplere en eksisterende adgangskontrol, eller det kunne være et system som automatisk åbnede porte for autoriserede køretøjer. Men det kræver, at systemet er åbent, sådan at integrationen er let.   

Det blev hurtigt klart, at videointegration med andre netværksbaserede systemer ville givet øget værdi i forretningen for andet end lige sikkerhed, enten ved at spare ressourcer eller direkte øge forretningen. Milestone Systems innovative økosystem af partnere blev derfor den drivende kraft i denne udvikling mod at klarlægge kundernes behov for dermed at kunne skabe forretningsfremmende og værdiskabende integrerede løsninger.

Videoovervågning som forretningsaktiv
Vi så hurtigt hos Milestone, at denne partnerdrevne udvikling blev vel modtaget hos vores fælles kunder. De indså hurtigt, at integration mellem video og forretningssystemer kan være et redskab til at optimere og forbedre forretningsprocesser og skabe vækst. Mulighederne her er mange, hvis bare man tænker ud af boksen.

Et indkøbscenter i Irland havde oprindeligt fået sin videoovervågningsløsning for at holde øje med parkeringspladsen. Men de fandt hurtigt ud af, at de også kunne bruge løsningen intelligent til at opdage, når en bil parkerede på handicap p-pladsen. Indkøbscenteret kunne på den måde yde bedre service over for handicappede kunder ved straks at stille en kørestol til rådighed ved parkeringspladsen.

På samme måde brugte en amerikansk gård deres videoovervågning til mere end blot sikkerhed.  Ved at følge læsning af afgrøderne på video kunne man optimere timingen af de lastbiler, som skulle transportere høsten til forarbejdning. Dermed blev lastbilernes ventetid under høsten reduceret og arbejdsgangene optimeret. Det formindskede tiden mellem selve høsten og levering til forarbejdning. Derved blev afgrødernes kvalitet og friskhed betydeligt forbedret.

Et andet eksempel er detailhandlen, hvor videoovervågning desuden kan anvendes til at måle effektiviteten af kampagneindslag i butikken og holde rede på kundernes bevægelse. Det er oplysninger, som direkte kan hjælpe til at indrette butikken bedre, men ville give et betragteligt manuelt arbejde, hvis de skulle indsamles på anden vis. En anden mulighed er, at videosystemet automatisk kan sende meddelelser, når der er brug for ekstra personale ved en kasse, så køer kan minimeres. Det skaber større tilfredshed hos kunderne og mere salg.

Ifølge en nylig rapport fra analysevirksomheden Loss Prevention Research Council har 93 procent af de detailhandlere, der anvender digital videoovervågning til mere end sikkerhed, oplevet at initiativet indvirker positivt på bundlinjen. Det viser, at også detailbranchen er på vej til at tage et stort skridt i retningen mod at bruge integreret videoovervågning som en intelligent forretningsfordel til gavn for bundlinjen.

Milestones vision er at drive integration af videoovervågning og netværksbaserede systemer til at handle om forretningsoptimering ved siden af sikkerhed. Vi ønsker at bidrage til, at virksomheder får mulighed for at udnytte de store muligheder videointegration giver dem for at optimere deres forretningsprocesser og skabe vækst på bundlinjen. Mulighederne er der i dag, det er blot et spørgsmål om at se dem.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>