CSC lukker munden på danske ansatte

Administrerende direktør for CSC i Norden, John Walsh, har bedt sine medarbejdere om ikke at udtale sig om den verserende kritik af CSC’s nære forhold til amerikanske efterretningstjenester. Politiken er i besiddelse af den interne e-mail, der blandt andet udpensler, hvad medarbejdere må sige og frabeder dem at sige noget som helst andet.

»Hvis kunder, partnere eller udenforstående beder dig om at kommentere det, så brug venligst udtalelsen eller dele af udtalelsen herunder og orienter (medarbejder i CSC’s kommunikationsafdeling, red.) øjeblikkeligt. Tilføj venligst ikke andet«, står der ifølge Politiken i e-mailen.

Ligeledes instruerer e-mailen også medarbejderne i, hvordan de skal forholde sig i det tilfælde, at en journalist henvender sig. Skulle det ske, skal medarbejderen afvise henvendelsen og kontakte den amerikanske kommunikationsafdeling, skriver Politiken.

CSC Danmark er en dybt integreret del af det danske samfund i kraft af de centrale it-systemer og registre med personfølsomme oplysninger, som virksomheden varetager.

Den nyligt rejste kritik går på CSC’s amerikanske ophav, som kan betyde, at virksomheden kan blive tvunget til at udlevere oplysninger om danskerne efter amerikansk lovgivning, skriver Politiken.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>