CSC-mistænkt varetægtsfængslet i tre uger

Gottfrid Svartholm Warg, der er mistænkt for at have deltaget i hackingen af blandt andet CSC´s mainframe og politiets kørekortregister, er varetægtsfængslet i Danmark indtil 18. december. Det er resultatet af et netop afsluttet grundlovsforhør i retten på Frederiksberg. Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre.

Hans forsvarer havde ellers begæret løsladelse, men dommeren fandt, at der risiko for, at mistænkte ville påvirke den igangværende efterforskning eller flygte ud af landet.

»Vi har valgt at kære det til landsretten, for vi mener ikke, at han har noget at gøre med denne her sag. Men dommeren mente, at der var begrundet mistanke, og at der er risiko for, at han påvirker efterforskningen eller flygter,« siger advokat Luise Høj til Version2.

Gottfrid Svartholm Warg og hans forsvarer har kæret kendelsen til Landsretten, og Luise Høj oplyser til Version2, at hun forventer afklaring fredag eftermiddag.

Version2 følger sagen…

Læs også: Nu bliver svensk mistænkt for CSC-hacking udleveret til Danmark

Læs også: Svært for politiet at løfte bevisbyrden mod CSC-mistænkt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>