Dansk leverandør i ledtog med Apple: Snupper grønlandsk iPad-storordre for næsen af Atea

COMM2IG og Apple har vundet et udbud på levering af 3.040 iPads til skolebørn og daginstitutioner på Grønland. Det fremgår af en pressemeddelelse fra COMM2IG.

Projektet, der er støttet økonomisk af den almennyttige fond Villumfonden, skal gøre viden mere tilgængelig for grønlandske børn og unge og gøre det lettere for forældre at følge med i deres børns skolearbejde.

Læs også: Stor donation: Hver tredje grønlandske barn får en iPad

»Det går stærkt med it-udviklingen i disse år, og it er som skabt til Grønland. Læring er ikke kun det, der foregår på skolen, men i høj grad hvilke muligheder eleverne får for at få informationer og kommunikere globalt,«udtaler Jens-Jørgen Pedersen, der er fondsråd i Villumfonden.

Læs også: Samlet EA-strategi hjælper Grønland ind i ny, digital æra

Den danske it-leverandør COMM2IG har snuppet kontrakten for næsen af Atea og de tre grønlandske leverandører MDC data, Pisiffik og Tele Greenland.

Læs også: Redundans røg: Internettet nede på hele Grønland store dele af onsdag

COMM2IG har i samarbejde med Apple vundet et udbud til de to grønlandske kommuner Kujalleq og Qeqqata på 3040 iPads og tilbehør.

Baggrunden for udbuddet er, som kommunerne selv har udtalt det, at foretage et IT tigerspring med fokus på børnene i de to kommuner. Hver skoleelev og skolelærer skal modtage en iPad og hver daginstitution et iPad sæt. Det betyder at ca. 30 % af alle de grønlandske skoleelever og lærere inden udgangen af februar 2014 vil være udstyret med en iPad.

De nye iPads giver forøgede muligheder for forældreinddragelse. Forældrene vil bedre kunne følge med i deres børns lektier og undervisningsplaner, og dette vil forbedre det vigtige skole-hjemsamarbejde. Derud over er det vigtigt for de grønlandske kommuner, at adgang til viden ikke skal være sværere for den grønlandske ungdom end for andre unge i verden.

Projektet er støttet af VILLUMFONDEN, hvis formål er at støtte teknisk og naturvidenskabelig grundforskning og formidling. Fonden formidler uddelinger til større sociale opgaver, kulturelle projekter og projekter om miljø og bæredygtighed både i Danmark og andre europæiske lande.

Fondsråd Jens-Jørgen Pedersen fra VILLUMFONDEN ser frem til, at de grønlandske kommuner kommer med på IT-vognen. “Det går stærkt med IT-udviklingen i disse år, og IT er som skabt til Grønland. Læring er ikke kun det der foregår på skolen, men i høj grad hvilke muligheder eleverne får for at få informationer og kommunikere globalt”, udtaler Jens-Jørgen Pedersen.

I maj 2013 var COMM2IG i Grønland sammen med Apple og Kompas for at afholde en konference omkring brugen af iPads i undervisningen. Her deltog blandt andet den grønlandske undervisningsminister og departementet, Kanukoka, flere byrådsmedlemmer samt en lang række skoleledere.

Adm. Direktør Jimmy Hansen, COMM2IG udtaler: “Hos COMM2IG har vi stort fokus på betydningen af brugen af Tablets i undervisningen. For Grønland er der tale om en markant forandring, både set ud fra et læringsmæssigt synspunkt, men også set i lyset af, at deres berøringsflade udadtil bliver væsentligt ændret. Det er i særdeleshed interessant at arbejde med et projekt, der i så stort et omfang berører hele den grønlandske befolkning.”

“Det tætte samarbejde med Apple er en stor styrke for vores forretning, og bidrager til projekter der er med til at udvikle os og hjælpe os til at formidle rådgivning omkring brugen af Tablets både i den private såvel
som i den offentlige sektor”, udtaler Jimmy Hansen.

COMM2IG vandt udbuddet som den ene ud af 5 leverandører der havde indgivet tilbud. De andre aktører var Atea samt de tre grønlandske forhandlere MDC Data, Pisiffik og Tele Greenland.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>