Delta fyrer direktør og vil holde fokus på sin kerneforretning

GTS-instituttet Delta har i dag fyret Per Hartlev som administrerende direktør.

Hans job overtages midlertidigt af økonomidirektør Povl-André Bendz, der har været ansat i Delta siden 2005 og er uddannet cand.merc.aud. fra Copenhagen Business School.

Bestyrelsesformand Jesper Haugaard forklarer opsigelsen med, at Delta nu skal fokusere på sin kerneforretning.

»Vi har de seneste år foretaget flere større investeringer, som desværre har udviklet sig resultatmæssigt negativt, og er nu kommet til et tidspunkt, hvor en ny fokuseret og målrettet strategi skal sikre en stabil lønsomhed, øge konkurrenceevnen samt fastholde en fokusering af GTS-rollen,« siger han.

Han forklarer, at Per Hartlev, der er uddannet som civilingeniør fra DTU og blev udpeget til administrerende direktør i 2001, gennem flere år har skabt positive resultater – ikke mindst i perioden 2007-2011. Men nu er der brug for en anden type leder til at stå i spidsen.

I 2012 vendte udviklingen nemlig, og Delta kom ud med et underskud på 5 mio. kr. efter skat mod et overskud både i 2011 og 2010 på 11 mio. kr.

I årsrapporten for 2012 lød forventningerne til 2013 på et mindre, men positivt resultat efter skat.

»Det bliver i stedet et underskud,« siger Jesper Haugaard til Ingeniøren.

Et af problemerne har været en kraftig nedgang i omsætningen hos mikroelektronikdivisionen, men Jesper Haugaard oplyser, at mikroelektronik hører til kernområderne hos Delta.

Bestyrelsen har netop godkendt et budget for 2014, hvor der forventes et mindre overskud.

Jesper Haugaard forventer, at en ny administrerende direktør kan være på plads inden for seks til ni måneder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>