Den amerikanske regering har brugt piratkopieret software

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, har tidligere slået fast, at digital pirateri er det samme som tyveri, og den amerikanske regering har tilmed kørt en kampagne mod krænkelser af intellektuel ophavsret.

Men en netop afsluttet sag afslører, at Joe Biden og hans administration selv har haft problemer med at holde sig fra ulovligt at kopiere software. I hvert fald har den amerikanske regering valgt at indgå forlig med en softwareleverandør på 50 millioner dollars, svarende til over 274 millioner kroner, skriver TorrentFreak.

I 2004 landede softwarevirksomheden Apptricity en kontrakt med det amerikanske militær på at levere ERP-systemer, som kunne hjælpe til at holde styr på tropper og materiel. Aftalen lød dengang på, at softwaren måtte anvendes på fem servere og 150 såkaldte stand-alone enheder.

I 2009 fandt Apptricity dog ud af, at softwaren var i brug i langt større udstrækning, end den oprindelige aftale havde specificeret. Det amerikanske militær gjorde således brug af tusindvis af ulovlige kopier af Apptricitys software.

Virksomheden udregnede det samlede tab af indtjening til at være på 224 millioner dollars, svarende til over halvanden milliard danske kroner, som var det beløb, det oprindelige søgsmål lød på.

Den amerikanske regering har endnu ikke udsendt en officiel udtalelse om sagen, men Apptricity melder ud, at samarbejdet mellem de to ikke bare forventes at fortsætte, men vil vokse eksponentielt i fremtiden, skriver TorrentFreak.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>