Derfor frygter vi at pille ved det monster-dyre ERP

Det er ganske sjældent, at man hører om store virksomheder, der foretager et leverandør-skift på ERP-fronten.

Når det sker – som da Mærsk Drilling og Mærsk Supply skiftede fra SAP til IFS – skaber det da også en del opmærksomhed.

Forklaringen er blandt andet, at omkostningerne og arbejdsbyrden i forbindelse med et sådan projekt kan virke uoverskuelige for de fleste it-chefer.

Det gælder ikke bare, når man skifter leverandør, men i det hele taget, når emnet ERP-fornyelse bliver bragt på banen – hvilket sker ganske ofte i disse tider.

“ERP kan være et følsomt emne i mange organisationer. Og det er der en god grund til. Betydelig økonomisk og politisk kapital er blevet brugt på at nå dertil, hvor man er i dag, og personlige karrierer er blevet skabt (og gået tabt) ud fra resultatet.”

Sådan lyder det i en rapport fra Deloitte med titlen Tech Trends 2013, hvor der blandt andet er fokus på behovet for at udskifte ERP-teknologierne.

“Det er formentlig den største enkeltstående del af it-landskabet – og det har en indflydelse på en stor procentdel af it-investeringerne og involverer en endnu større andel af forretningens drift.”

“At genopfinde en hvilken som helst del af ERP bør få folk til at stoppe op … Men det betyder ikke, at det ikke skal bringes på tale,” skriver Deloitte.

Vi har tidligere skrevet om forklaringen på, hvorfor mange ERP-løsninger trænger til en modernisering, og selv om det kan skabe sved på panden hos selv den mest erfarne it-chef, mener Deloitte alligevel, at man gør klogt i at se nærmere på de nye behov og muligheder på ERP-fronten.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>