Derfor styrker Microsoft krypteringen af sine mange net-tjenester

Microsoft er på vej til at kryptere sine internet-tjenester på en ny og mere effektiv måde efter afsløringer om, at NSA har haft sugerøret ned i brugernes data hos eksempelvis Yahoo og Google.

Informationerne om spionage fra de dokumenter, som whistlebloweren Edward Snowden har offentliggjort, har betydet, at Microsoft er urolig for lækager.

Nu siger virksomheden, at den vil beskytte sine brugere mod den statslige spionage.

Microsoft er blandt andet bekymret for, at der kigges med i tjenester som Hotmail/Outlook og Windows Live Messenger.

Det skriver The Verge.

NSA kan ikke krypteres væk
Der er endnu ikke direkte beviser for, at NSA er gået direkte efter Microsofts brugere, men blandt andet Washington Post har fremlagt indicier, der tyder på det.

Hvorvidt Microsoft er helt ude af NSA-skandalen, er der dog delte meninger om.

Læs også: Tidligere PET-chef: Digitaliseringen har smadret dit privatliv totalt

Men Microsoft er bekymret.

“Vi vil skabe tiltag, der kan styrke sikkerheden yderligere. Det inkluderer også tiltag, der kan sikre mod myndigheders spionage,” sige Brad Smith fra Microsoft, han er chef for legal and corporate affairs, til The Verge.

Præcis hvad Microsoft agter at gøre for at holde blandt andet NSA ude, er ikke nøjagtigt beskrevet endnu, men konkurrenten Google er allerede begyndt at implementere en stærkere kryptering.

The Verge hævder, at almindelige sikkerhedsmekanismer er nyttesløse overfor NSA, mens NSA på den anden side hævder, at overvågningsprogrammerne kun fokuserer på legitime mål og konkrete trusler.

Læs også:
NSA-modtræk: Vil afsløre rebellers porno-vaner

Microsoft vil offentliggøre alle detaljer om NSA-overvågning

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>