Designerspirer leger sig til et job hos Lego

21 mænd og kvinder blev 23. oktober modtaget i Billund af Legos udviklere og rekrutteringspersonale. Over de kommende to dage skulle de 21 kreative hjerner vise Lego, at de meget vel kunne blive koncernens kommende ansatte i designafdelingen.

Ansøgerne har typisk fundet vej til Billund ad flere kanaler. Mange sender ansøgninger traditionelt via et jobopslag, hvorefter de kommer til en screenings-samtale over Skype. Andre bliver spottet ved fan-events rundt om i verden, hvor ansatte fra Lego nogle gange dukker op for at møde koncernens fans.

Sådan er det foregået de seneste syv år, når der manglede designere i den ca. 200 mand store designafdeling, for det handler om at finde de helt rigtige profiler, der ikke blot kan løse en opgave, men også passer ind i gruppen, fortæller pressechef Roar Rude Trangbæk.


33-årige Daniel Sudarsono fra Indonesien er møbeldesigner til daglig og prøver her kræfter med en af opgaverne på workshoppen. Foto: Johannes Ledel

»Det handler meget om den kreative proces. De sidder i et lokale, hvor de bliver udsat for en række prøver, så de kan teste, hvordan arbejdet er, og så kommer de også til en personlig samtale,« fortæller han.

Læs også: Sådan arbejder seniordesigneren hos Lego

En opgave kunne f.eks. se sådan ud, at ansøgeren får tildelt en stor pose legoklodser, og så bliver de bedt om at bygge en model, målrettet en bestemt aldersgruppe, og det får de to timer til. Det kunne også være at udvikle en ny minifigur.

»Det er tænkte scenarier og ikke den hverdag, de kommer til at møde, hvis de bliver ansat. Men det giver et indblik i arbejdsprocessen,« siger Roar Rude Trangbæk og forklarer videre, at når en person bliver ansat som designer, starter vedkommende typisk ud som junior designer og får lov at udvikle mindre modeller.

Designet af et legosæt kan sagtens tage mellem et og fire år, og der hører sig en længere oplæringsproces til, før man er fuldstændig gearet til at udvikle modeller efter den rette Lego-ånd.

Nyhedsmediet Wall Street Journal har som det eneste medie hidtil fået lov at stikke hovedet indenfor under workshoppen, og avisen kan berette, at kandidaternes første opgave dette efterår var at vise hjemmearbejdet frem.

Forud for workshoppen havde de nemlig fået tilsendt en pose klodser og var blevet bedt om at tage en idé med. Blandt de medbragte design var der både en fjernstyret skorpion, et magisk trætophus og en musikafspiller.

Læs også: Klodsernes paradis: Se hvordan Lego bliver lavet

Hjemmearbejdet er ment som en icebreaker, inden det virkelige arbejde går i gang på workshoppen, hvor der er mange forskellige nationaliteter repræsenteret.

Wall Street Journal har talt med en 46-årig englænder, bosat i Australien, som blev inspireret af, at hans egen søn drømmer om at blive Lego-designer. Fortræffelig idé, tænkte englænderen, som havde mange års erfaring med underholdning og blandt andet havde været med i designteamet bag filmen ‘Superman Returns’. Så han drog selv mod Billund.

I det hele taget var det en blandet skare, og det matcher meget godt den sammensætning, som Legos designerteam har i forvejen.

Læs også: Lego-ansat får nye værktøjer til at forstå organisationen på tværs

Ifølge pressechef Roar Rude Trangbæk er koncernen oppe på 20 forskellige nationaliteter i designafdelingen, og ca. halvdelen af afdelingen kommer fra udlandet.

Derfor får designerspirerne på workshoppen også informationer om, hvordan det er at leve og arbejde i Danmark – og bliver således på forhånd advaret om skatteniveauet og om, at Billund kun har en enkelt pub at frekventere.

Ud af de 21 ansøgere er otte siden blevet tilbudt job i Lego-koncernen. Ifølge Roar Rude Trangbæk er det endnu uvist, hvor mange der har takket ja til et potentielt drømmejob blandt klodser i Billund.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>