Det danske bredbåndsmarked bliver gennemanalyseret i 2014

I marts 2013 kom regeringen med rapporten ’Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark’, men dermed var det ikke slut med at se nærmere på det danske marked for internetforbindelser.

Læs også: Telebranchen jubler over bredbåndsudspil: Ministeren har lyttet

I afsnit 2.3 lovede Erhvervs- og Vækstministeriet nemlig, at der også ville komme en undersøgelse om, hvad firmaer som Yousee og Stofa betyder for konkurrencen på markedet. Her skal man nemlig normalt også købe tv-pakker, hvis man vil have internetforbindelse.

Den undersøgelse er siden hen blevet udvidet, og derfor kommer resultaterne heller ikke før engang i løbet af 2014, fremgår det af svaret på et spørgsmål fra folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg til ministeren.

I stedet for at fokusere på tv-pakker og fusioner på markedet, er det nu en bred analyse af hele bredbåndsmarkedet, embedsmændene arbejder på, lyder svaret.

Siden foråret har Erhvervs- og Vækstministeriet fået input fra branchens aktører om, hvad der skal kigges nærmere på, og nu er undersøgelsen lagt fast, skriver ministeriet.

Blandt de største fortalere for bedre konkurrence på internetmarkedet i Danmark er en omfattende gruppe af tele- og internetselskaber, bortset fra TDC. De mener nemlig, at TDC sidder alt for massivt på markedet, med TDC’s kontrol over hele kobbernettet.

Læs også: Internetleverandører: Sådan forgifter TDC konkurrencen på bredbånd

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>