Disse hjemmesider er nu blevet blokeret

Listen over DNS-blokerede domæner vokser igen. Denne gang er det RettighedsAlliancen, der er gået rettens vej for at få de danske teleselskaber til at lukke for adgangen til hjemmesiderne dreamfilm.se, swefilmer.com, primewire.ag og movie4k.to.

“De fire sider er de mest populære blandt brugerne, og siderne tilbyder hver især tusindvis af film uden at betale penge tilbage til de personer, som har investeret i filmene. På Primewire bliver der udbudt cirka 55.000 film,” skriver RettighedsAlliancen i en pressemeddelelse.

De fire blokerede hjemmesider er såkaldte index-sider, som samler og viser forbrugerne, hvor aktuelle film og tv-serier kan streames eller downloades fra helt tredje hjemmesider.

Adgangen til hjemmesiderne er blevet lukket ned ved at tvinge de danske teleselskaber til at bruge udskældte DNS-blokeringer, der i stedet for det rigtige indhold blot viser en informationsside, der henviser til RettighedsAlliancens kampagneside sharewithcare.dk.

Derfor blokeres hjemmesiderne
RettighedsAlliancen har fået lukket for adgangen til hjemmesiderne ved at køre en civilretssag mod teleselskabet Telia i Københavns byret.

Hvorfor disse hjemmesider nu?

“Disse fire hjemmesider er ulovlige hjemmesider, det er dem, der er de mest populære hos de danske brugere, og så er der faktisk også mange brugere, der ikke ved, at de er ulovlige,” siger Maria Fredenslund, der er leder af RettighedsAlliancen.

Når du siger, at det er de mest populære hjemmesider blandt de danske forbrugere, hvordan måler I så det?

“Det er svært at være helt konkret, men vi følger med i piratlandskabet og i piratmarkedet og er derude, hvor vi kan se, hvilke tendenser der gør sig gældende lige nu. Og ud fra det kan vi se, at disse fire hjemmesider umiddelbart er de mest populære.”

Er det nogle bestemte statistikker I gør brug af, eller hvordan måler I det?

“Vi kunne blandt andet se, at filmene “Jagten” og “Skytten” var hentet mere end 50.000 gange af brugerne af bare et af disse sites. Så alene det tal synes jeg er helt vildt,” fortæller Maria Fredenslund.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>