DSB damper: Mobildækningen i Danmark stinker



Du kan her se de strækninger, hvor DSB-personale på skinnerne melder om de største problemer med at få mobilsignalerne igennem.

Indrapporteringerne er fra den 2. januar 2013, så der kan være sket ændringer i mobildækningen siden da.

- Roskilde – Ringsted (Udfald er størst mellem Viby og Borup)

- Odense – Fredericia (Mellem Ejby og Odense)

- Fredericia – Vejle (Desuden er der meget dårlig dækning omkring Grejsdalen)

- Vejle – Hedensted

- Hylke – Skanderborg (Særligt omkring Hovedgård)

- Ringsted – Glumsø

- Hadsten – Langå

- Sorø (Generel dårlig forbindelse ved skovområderne ved Sorø)

- Roskilde – Hvalsø

- Arden – Skørping (Området omkring Rold Skov)

- Gelsted – Aarup

- Sindal – Frederikshavn (Tolne Bakker)

- Støvring – Arden

- Lundby – Vordingborg

- Eskilstrup – Nykøbing

- Mørkøv – Svebølle (Skovområdet fra Jyderup mod Svebølle er kritisk)

- Kalundborg (Området før stationen (Værslev))

Kilde: DSB

Når DSB’s tog slanger sig igennem omkring 3.000 kilometer jernbanenet i det danske landskab, har de danske statsbaner seriøse problemer med mobilforbindelsen flere steder.

Mobilhullerne skaber problemer for tog-kunderne, som hopper af og på trådløse netforbindelser.

Hullerne er også en seriøs udfordring for DSB-personalet, som er udstyret med smartphones og får beskeder pushet ud i togene via et centralt mobile device management-værktøj.

“Mobildækningen i Danmark stinker, og når teleselskaberne kan udstyre os med smartphones, men ikke kan sikre dækningen, svarer det jo til, at vi kan købe biler, uden der er veje til at køre på,” fortæller DSB-projektleder Michael Rusbjerg på en Citrix-konference foran 250 deltagere.

Michael Rusbjerg står blandt andet står bag DSB’s smartphone-udrulning, som har kørt på skinner siden 2011.

Flere skal løfte opgaven
Computerworld har bedt Michael Rusbjerg uddybe sin kritik, men det ønsker han ikke.

Computerworld har også forelagt DSB-kritikken af den ringe mobildækning til den danske telebranches talerør, Teleindustrien i Danmark.

Her modtages kritikken med let hovedrysten. 

“I Teleindustrien er vi meget optaget af, at der er god mobildækning for vores kunder, og vi har derfor i snart et par år søgt at få en aftale i stand med DSB om installation af teknik, der vil forstærke mobilsignalerne i alle DSB-tog, da togene i metal udgør et problem, som både DSB og vi er opmærksomme på,” forklarer direktøren i Teleindustrien, Jakob Willer.

Han fortsætter:

“Vi er kommet langt i drøftelserne og er tæt på at kunne indgå en aftale, der hurtigt vil kunne sættes i værk, men siden foråret har vi efterlyst DSB’s tilbagemeldinger, så vi kan komme videre.” lyder det fra Teleindustriens direktør. 

DSB-passagerne og -personalet kan jo godt få signal på de fleste strækninger, men der er områder som eksempelvis skove, hvor det kniber gevaldigt med signalet. Så det kan jo ikke kun være togene, der er problemet. Hvad vil Teleindustrien gøre for at lukke disse mobilhuller?

“Helt principielt er det en positiv tanke, at vi kunne være flere parter, der i fællesskab løser problemerne med mobilhuller, og vi er meget åbne for dialog med alle parter. Det gælder naturligvis også DSB,” siger Jakob Willer.

Han nævner andre spillere som Vejdirektoratet, BaneDanmark, kommuner, regioner og forsvaret, der kunne sidde med ved forhandlingsbordet og underforstået være med til at dele enten udgifter til lukningen af mobilhullerne og især stille masteplads til rådighed.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>