Falske printerpatroner oversvømmer markedet

Distributøren Tech Data advarer it-forhandlere mod falske toner-patroner til HP’s laserprintere, som cirkulerer på det europæiske marked.

Ifølge Tech Datas britiske afdeling bliver både kopi-varer og genbrugte printer-patroner i stigende omfang solgt som originale HP-produkter i meget vellignende HP-emballage.

“Det er vigtigt, at både forhandlere og kunder er opmærksomme på de mange forfalskede printerpatroner, som nu tilbydes åbent på markedet,” lyder det fra Mark Porter, chef for Tech Datas britiske afdeling for print og supplies.

Problemet med forfalskede printer-patroner er ikke isoleret til Storbritannien. Ifølge Klaus Gregersen, direktør for Tech Datas danske broadline-forretning, findes problemet med falske varer i hele EMEA-regionen og således også i Danmark.

“Vi taler med forhandlerne herhjemme om, at det er noget, de skal være opmærksomme på,” siger Klaus Gregersen til Computerworld.

Mens Tech Data i Danmark er oppe på stikkerne, er meldingen fra HP Danmark anderledes afdæmpet.

Ifølge kanaldirektør Peter Møller Kristensen har HP herhjemme ikke har oplevet en stigning i problemet med falske varer.

“Problemet med falske produkter florerer på tværs af brancher med alle mulige produkter. Det ved vi godt. Men jeg har ikke nogen indikationer af, at det lige nu skulle være i et større omfang end normalt. Så vi kender problemet, og i det omfang, vi støder på det, tager vi sagerne op, men det er ikke noget, der får speciel opmærksomhed lige nu,” siger han.

Ifølge en britisk test er der problemer med mere end hver anden af de falske printer-patroner, som er blevet testet af firmaet Spencer Lab.

Sådan tjekker du, om dine printer-patroner er ægte
Hos Tech Data opfordrer man forhandlere til at benytte et særligt QR-baseret identifikationssystem, hvis man vil sikre sig mod forfalskninger.

“Der flyder hele tiden falske varer rundt i Europa, og på den måde kan man tjekke, om man har købt den ægte vare. Det foregår meget simpelt ved, at man på sin mobiltelefon scanner QR-koden, og så bliver det tjekket af HP’s supply division i Indien, at det er en original kassette, så man ikke får købt nogen deciderede falske varer,” siger Klaus Gregersen fra Tech Data i Danmark.

Læs også:

HP: Gør som vi siger, så er der rabat

HP efter to rædsels-år: Nu er vi på rette vej

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>