Feriefond kiksede skift til NemID: Fri adgang med CVR-nummer

Arbejdsmarkedets Feriefond, der forvalter danskernes ubrugte feriepenge, har indtil tirsdag haft store problemer med login-løsningen for virksomheder, der indberetter feriepenge. En NemID-baseret løsning, der skulle have været sat i drift 1. november var nemlig ramt af så store problemer, at feriefonden valgte at lade virksomhederne logge ind med blot et CVR-nummer.

Nødløsningen var sat i værk, efter at et skifte til login med NemID’s medarbejdersignatur ikke som ellers planlagt kom i drift 1. november. Da Version2 talte med direktøren for Arbejdsmarkedets Feriefond, Nina Löwe Krarup, tirsdag, var løsningen stadig ikke kommet på plads endnu.

»Vi arbejder på højtryk for at få det nye system op at køre og er naturligvis rigtig kede af, at løsningen i øjeblikket slet ikke er optimal,« sagde Nina Löwe Krarup tirsdag til Version2.

Kort tid efter kunne Nina Löwe Krarup vende tilbage og fortælle, at den nye login-løsning ville komme online tirsdag aften. Med fjorten dages forsinkelse kan virksomheder altså nu logge på og indberette via NemID’s medarbejdersignatur.

Tidspres tvang fonden til usikker løsning

På trods af den nærmest åbne adgang kunne direktøren dog ikke uden videre lukke for indberetningerne, til NemID-løsningen var klar, da fristen for indberetning og indbetaling af ubrugte feriepenge er den 15. november.

Feriepenge skal hæves af virksomhedernes ansatte inden for det ferieår, der for 2011’s vedkommende sluttede den 30. april 2013. De penge, som danskerne ikke får hævet i tide, overgår nemlig til Arbejdsmarkedets Feriefond, som forvalter disse til ‘almennyttige ferieformål for lønmodtagere’, fremgår det af fondens hjemmeside.

Sidste år havnede 116.014.000 ubrugte feriekroner således i Arbejdsmarkedets Feriefond.

Nina Löwe Krarup forklarer, at de hos fonden er klar over, hvad sårbarheden kan medføre, og at de derfor har skærpet opmærksomheden på falske indberetninger.

»Det, der sker i systemet allerede nu, er, at siden 1. november har vi holdt indberetninger op imod indbetalinger, så vi fanger, hvis der skulle ske falske indberetninger. Det er noget, vi er ekstra opmærksomme på nu, hvor systemet er sårbart,« sagde Nina Löwe Krarup tirsdag til Version2.

Nina Løwe Krarup ønsker ikke at oplyse, hvem leverandøren af den fejlbehæftede løsning er.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>