Flyvende ‘kugle-drone’ overlever sammenstød med træer og vægge

En ny drone-teknologi kan måske gøre det lettere at skabe overblik over sammenstyrtede bygninger og i andre tilfælde, hvor det kan være svært at manøvrere på grund af forhindringer.

Det er forskere fra det tekniske universitet i Lausanne, Schweiz, der har udviklet en flyvende drone, der er omgivet af en beskyttende sfære, som gør det muligt at for dronen at flyve videre efter et sammenstød.

»Målet var at kopiere insekter, der kan støde ind i forskellige ting og flyve videre. Teknologien kan eksempelvis bruges til eftersøgningsopgaver, hvor der er mange og meget forskellige forhindringer,« siger Adrien Briod.

Selve dronen, der kaldes GimBall, er monteret på en ramme, der igen er omgivet af en sfære og fungerer som en gyro. Konstruktionen betyder, at dronens mekanik- og sensorsystem altid vil være stabilt, selv om dronen flyver ind i en mur, en rude eller rundt mellem rørkonstruktioner.

For at teste teknologien satte forskerne dronen til at flyve gennem en skov med kun en magnetisk retningsangivelse til at finde vej og helt autonomt. Undervejs ramte dronen adskillige træer og buske, men fløj videre til sin destination, fortæller forskerne.

Dronen er bygget af kulstofmaterialer og udstyret med to rotorer samt højdemåler.

»Robotten er konstrueret, så vi ikke har brug for tunge sensorer for at undgå forhindringer, men faktisk kan gøre brug af forhindringerne til at vise vej,« forklarer Adrian Briod i en video.

Se GimBall flyve gennem skoven:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>