Google får fransk forbud mod at linke til Formel1-chefs nazi-sex-billeder

Det bliver fremover Googles opgave at sikre, at det ikke er muligt via Googles søgemaskine at finde frem til billeder fra en avanceret hyrdetime, som den tidligere Formel 1-chef Max Mosley deltog i i 2008.

Sådan lyder en opsigtsvækkende dom fra den franske højesteret, efter at Max Mosley har kørt sagen mod Google hele vejen igennem det franske retssystem. Det skriver The Guardian.

Billederne, hvor fem prostituerede i uniformer har sex med Max Mosley, blev offentliggjort af tabloidavisen News of the World, som nu er lukket. Men selvom Max Mosley hurtigt vandt en sag, der tvang aviser til at fjerne billederne, dukkede de hurtigt op andre steder på nettet.

Google har allerede løbende fjernet mange links til billederne fra søgemaskinen, men dommen kræver altså, at Google på forhånd opdager, at en side indeholder de ni forbudte billeder, før den bliver lagt ind i søgeindekset.

Det afviser Google, for det ville kræve, at firmaet laver en helt ny automatisk filtrering, der på egen hånd udelukker indhold fra søgemaskinen.

»Dette er en problematisk kendelse med seriøse konsekvenser for ytringsfriheden, og vi vil appellere den. På trods af, at vi allerede tilbyder en hurtig og effektiv måde at få fjernet ulovligt materiale fra vores søgeindeks, har den franske domstol krævet, at vi bygger, hvad vi mener er en censureringsmaskine,« udtaler Google i en skriftlig melding om dommen.

Ifølge dommen får Google to måneder til at finde en teknisk løsning, og skal herefter i fem år sikre, at billederne af Max Mosley ikke kan blive fundet via Googles søgemaskine. Udover dette krav fulgte der en symbolsk bøde med på én euro, samt regningen for Max Mosleys udgifter til sagen på 5.000 euro.

Læs også Googles blogindlæg fra september om sagen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>