Google om mystiske pramme: Interaktive showrooms

‘Google-pramme: Et flydende datacenter? En vild fest-båd? En pram, der indeholder den sidste overlevende dinosaur?

Desværre er intet af ovenstående korrekt.’

Sådan lød det fra Google i går, onsdag, da søgegiganten for første gang kommenterede spekulationerne i amerikanske medier og blandt miljøorganisationer og advokater om, hvad byggeriet af flydende fire-etagers bygninger med en længde på 76 meter skal bruges til.

Amerikanske medier var de seneste dage gået i selvsving på grund af bygningerne, der blev opdaget af journalister på både østkysten i Maine, på vestkysten i San Francisco og tilmed på en gammel militærbase.

Læs også: Mystiske Google-pramme giver spekulationerne frit løb

Stærkest var rygterne om, at Google byggede flydende datacentre i tilfælde af naturkatastrofer, eller et showroom til augmented reality-brillen Google Glass. Det sidste tyder på at være tættest på sandheden, hvis man prøver at tolke, hvad Google skriver i sit ganske korte statement.

»Selvom det stadig er tidligt i processen, og tingene kan ændre sig, så overvejer vi at bruge prammene til et interaktivt rum, hvor folk kan lære om ny teknologi.«

Om den meddelelse sætter en stopper for rygterne, er nok tvivlsomt. New York Times kæder allerede meddelelsen sammen med en udtalelse, som Google-medstifter Larry Page kom med under en konference i juni. Her beskrev han, hvordan teknologiforskrækkelse får folk til at hæve paraderne over for nye produkter. Derfor fantaserede han om et nyt sted, hvor folk kunne eksperimentere.

»Vi har endnu ikke skabt mekanismer, der giver plads til eksperimenter. (…) Der er mange spændende og vigtige ting, som du kunne gøre, som du alligevel ikke kan gøre, fordi de er forbudte, eller ikke tilladte af regulativer. (…) Det giver mening, at vi ikke vil have verden til at ændre sig for hurtigt. Men måske vi skulle skubbe en del af verden til side – jeg elsker f.eks. at gå til Burning Man – det er et miljø, hvor folk kan prøve forskellige ting,« sagde Larry Page.

Kan man ikke læse mellem linjerne, så skriver New York Times sin egen spekulation direkte:

»Er prammene som Burning Man til havs? Og hvor langt skal de slæbes ud for at undslippe alle de mange love og regulativer?«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>