Hacker bryder ind i EU: Så latterligt nemt var det

EU-parlamentet har med omgående virkning lukket for al adgang til sit åbne Wi-Fi-netværk.

Det sker, efter at sikkerhedsfolk har opdaget et såkaldt man-in-the-middle-angreb på en række af parlamentets mail-konti.

Bag angrebet har stået en fransk hacker, der hævder at være en såkaldt ‘white hat’-udvikler, der har arbejdet efter en hensigt om at afsløre mulige sikkerhedshuller i systemerne.

I en besked i et internt forum beskrives det, at angrebet “fangede kommunikationen mellem private smartphones og parlamentets åbne Wi-Fi (EP-EXT Netværk).”

Al netværks-adgang er samtidig blevet afbrudt på ubestemt tid.

En ‘evil twin’
I et andet indlæg beskrives det, at angrebet blev udført af en hacker, der havde opsat en identisk Wi-Fi-router – en ‘evil twin’ – nær EU-parlamentets hovedkvarter i Strasbourg.

Via denne router lykkedes det hackeren at høste email-adresser fra 14 personer, der forsøgte at skaffe sig adgang til den rigtige Exchange-server.

Blandt dem var seks parlaments-medlemmer, fire assistenter, to parti-ansatte samt to ansatte i EU-parlamentets interne it-sikkerhedstjeneste.

“”Denne type angreb kan udføres, hvor som helst man kobler sig på via et Wi-Fi-netværk (hotellobby, lufthavn, togstation etc), og det er derfor vigtigt, at du alene kobler dig på via kendte og sikre Wi-Fi-netværk,” lyder det fra EU’s it-tjeneste.

‘Evil twin’-angreb er blandt de ældste og mest simple typer Wi-Fi-angreb, der findes. Du kan læse mere om metoden her.

Til den franske avis Mediapart siger hackeren, at det var ‘barnemad’ at hacke EU-systemet.

Han siger, at han anvendte ‘latterligt’ banalt udstyr til at bane sig vej til systemerne.

Læs også: Ond tvilling stjæler fra din bærbare pc.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>