Helium i harddisken giver ny 6 terabyte-rekord med lavere strømforbrug

Hvordan forbedrer man den klassiske harddisk, så der kan være flere roterende plader i den lille metalboks? Man fylder den op med helium.

Den idé fik Western Digitals datterselskab HGST for mere end ti år siden, men det er først nu, at konceptet har udmøntet sig i et færdigt produkt: En harddisk til datacenterbrug på 6 terabyte. Det skriver Infoworld.com.

Ved at bruge helium i stedet for almindelig luft omkring harddisk-indmaden undgår man meget af sliddet på de mekaniske dele af harddisken, som jo typisk roterer med 120 omdrejninger i sekundet, når der skal læses og skrives. Almindelig atmosfærisk luft har nemlig en syv gange højere densitet end helium.

Med helium omkring harddiskens dele er der derfor mindre friktion og varmeudvikling, og HGST kan således proppe syv roterende diske ind i samme 3,5 tommers kasse, i stedet for de normale fem. Samtidig fortæller producenten, at energiforbruget i samme ombæring bliver 23 procent lavere end tidligere.

Der er ikke meldt en pris ud for den nye Ultrastar He6-disk, men den er målrettet enterprise-markedet og finder nok ikke vej til private forbrugeres desktop-maskiner. Til gengæld kan 50 procents højere kapacitet og et lavere strømforbrug have stor betydning, hvis man som Netflix eller Facebook har et solidt lagerbehov, da hele datacentret dermed kan skaleres lidt ned.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>