Her er den sammenklappelige bil til de snævre p-pladser

Skal man gøre sig forhåbninger om en p-plads i de større byer, kan det betale sig at køre i en så lille bil som muligt. Og kan den klappes sammen, er der åbenlyse banefordele.

I Korea har en gruppe forskere fra Kaist (Korea Advanced Institute of Science and Technology) nu produceret en prototype på en kompakt elbil, som kan foldes til halv størrelse, når den bliver parkeret.

De kalder den for Armadillo-T, fordi designet skulle være baseret på det sydamerikanske bæltedyr, som også kan rulle sig sammen, når der er brug for dække.


Armadillo-T fylder ikke meget på en parkeringsplads. Foto: Kaist.

Når bilen parkeres, pakkes hele bagenden sammen, så den bliver blot 1,65 meter lang i stedet for de 2,8 meter, når den er kørende.

Armadillo-T er firehjulstrukket med en motor i hvert hjul, mens batteripakken er placeret foran. Den vejer 450 kg, og så kan hjulene drejes 360 grader ved hjælp af en smartphone, så føreren lige hurtigt kan vende bilen for nemmere at komme ind, hvis den holder lidt akavet parkeret.

Læs også: Skift baghjul og få en interaktiv cykel med hjælpemotor og kørecomputer

Af andre finesser kan nævnes kameraer i stedet for sidespejle for at undgå blinde vinkler, og så kan man fjernbetjene bilen til at klappe sig sammen, når man har parkeret.

Nogen racer er Armadillo-T ikke, men den er også mest tænkt til bykørsel med sin tophastighed på 60 km/h. Rækkevidden ligger på 100 km.

Se bilen blive klappet sammen i videoen nedenfor:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>