IT-Branchens kampagne: Kan din virksomhed modstå et cyberangreb?

Dansk Erhverv og IT-branchen lancerer en fælles kampagne, der skal hjælpe danske virksomheder med at komme i gear til at håndtere eventuelle cyberangreb. Det fremgår af en pressemeddelelse fra de to brancheforeninger.

Som en del af kampagnen lanceres et site, hvor virksomheder kan hente information om, hvem de kan kontakte i tilfælde af cyberangreb, og hvad de selv kan gøre for at være klar, hvis det skulle blive aktuelt.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at risikoen for cyberangreb mod danske virksomheder er voksende som følge af danmarks engagement i internationale aktioner.

»Vi skal ikke råbe ulven kommer, men forholde os til de aktuelle trusselsvurderinger. Det gælder om at tage sikkerhedstruslerne seriøst, og gøre de nødvendige tiltag i virksomheden. Virksomheder bør have forskellige sikkerhedsniveauer og beredskaber alt efter, om de er en bank eller en tøjbutik. Men alle er nødt til at forholde sig ti, om it-sikkerhed kan have konsekvenser for deres forretning,« udtaler Morten Bangsgaard, der er adm. Direktør i IT-Branchen.

Du kan læse mere om kampagnen her

Danske virksomheder får hjælp mod cyberangreb

Danske virksomheder er i stadig større risiko for at blive ramt af cyberangreb. Derfor lancerer Dansk Erhverv og IT-Branchen i samarbejde en kampagne, der skal hjælpe danske virksomheder med at ruste sig mod hackere.

”Konsekvenserne for en virksomhed kan blive fatale, hvis hackere får adgang til fortrolige oplysninger eller virksomhedens interne it-systemer. Vi ønsker at give danske virksomheder en seriøs hjælp til at få overblik over deres risiko for cyberangreb, og hvad de kan gøre,” siger Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen.

Som en del af kampagnen mod cyberangreb lanceres et nyt site, der kan hjælpe virksomheder med konkrete facts til at lave en risikovurdering af deres virksomhed, overblik over hvordan virksomheden skal gardere sig, og henvisninger til hvem virksomhederne kan kontakte både før, under og efter et cyberangreb.

Find sikkerhedshullerne før hackerne
Dansk Erhverv og IT-Branchen opfordrer alle virksomheder til at få lavet en sikkerhedsgennemgang. Organisationerne opfordrer virksomhederne til at forholde sig til, om virksomhedens it-sikkerhed er af forretningskritisk betydning for opretholdelsen af produktion, salg og beskyttelse af kundebaser, forretningshemmeligheder og finansielle transaktioner m.m.

”Det handler om et realitets-tjek. Mange af vores medlemsvirksomheder kan have svært ved at gennemskue hvad de skal gøre, når de hører om cyberangreb i medierne. Og man kommer måske ikke så langt, hvis man starter en tilfældig netsøgning eller kigger i De Gule Sider. Vi har et medansvar for, at virksomhederne har styr på deres it-sikkerhed,” siger Søren Friis Larsen, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Øget trussel mod danske virksomheder
Trusselsbilledet mod Danmark og danske virksomheder er øget de seneste år, og cyberangreb er i år kommet på myndighedernes officielle liste over de største trusler mod Danmark. Risikoen for danske virksomheder øges yderligere af, at Danmark fortsat er engageret i internationale aktioner, som kan føre til angreb og aktivisme rettet vores samfund og danske virksomheder.

”Vi skal ikke råbe ulven kommer, men forholde os til de aktuelle trusselsvurderinger. Det gælder om at tage sikkerhedstruslerne seriøst, og gøre de nødvendige tiltag i virksomheden. Virksomheder bør have forskellige sikkerhedsniveauer og beredskaber alt efter, om de er en bank eller en tøjbutik. Men alle er nødt til at forholde sig til om it-sikkerhed kan have konsekvenser for deres forretning,” siger Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen.

Hjælp til mindre virksomheder
Dansk Erhverv og IT-Branchen er gået sammen for at levere et konkret og anvendeligt site – ikke mindst for de mange mindre virksomheder i Danmark.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>