KB-Hallen er ikke længere fredet

Ikke længe efter at KB-Hallen modtog sin status som fredet bygning i februar 2011, var slaget tabt for den ikoniske bygning på Frederiksberg. En brand senere på året skadede hallen så meget, at Kulturstyrelsen nu ikke mener, at det er forsvarligt at genopbygge den, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Fordi branden var så ødelæggende, er det ikke muligt bare at reparere på resterne. Der vil blive tale om en kopi med nye betonkonstruktioner og nyt interiør. Og så begynder det at blive en dyr affære at skaffe en fredet kopi, mener Kulturstyrelsen.

Læs også: Underforsikret KB-Hallen bliver aldrig opført som før voldsom brand

Styrelsens rådgiver har ellers vurderet, at betonkonstruktionerne godt kan repareres. Det mener rådgiveren for ejeren, idrætsforeningen KB, derimod ikke, og derfor har styrelsen valgt at holde sig på den sikre side og affrede bygningen.

Det betyder, at KB (Kjøbenhavns Boldklub) kan bygge hallen op igen efter eget ønske uden at skulle holde sig til tegningerne fra 1930’erne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>