KMD-fyringer ruller nu: Sådan får medarbejderne beskeden


Foto: Morten K. Thomsen

Det er en kold morgen. Klokken er præcis 8.30, og solen sender sine første stråler igennem de nøgne trætoppe ind over Lautrupparken i Ballerup.

Ånden damper fra medarbejderne, der haster fra bilerne og hen til indgang syd ved KMD’s domicil.

De fleste sætter det lange ben foran, fordi de ved, at der mellem 8.30 og 8.45 vil blive sendt en mail ud til dem, der skal fyres.

Læs også: KMD vil fyre 275

Inden dagen er omme, er KMD blevet 275 medarbejdere færre, heraf har 126 ifølge Version2′s oplysninger fået en fyreseddel. 149 har fået en aftale om frivillig fratræden.


Næstformand i Prosa, Hanne Lykke Jespersen. Foto: Morten K. Thomsen

»Rygtet siger, at 400 har bedt om en fratrædelsesordning, og hvis det er sandt, så siger det jo også en del om forholdene,« siger næstformand i it-fagforeningen Prosa, Hanne Lykke Jespersen til Version2.

Hun er mødt op på parkeringspladsen for at støtte de medlemmer, der måtte blive fyret. KMD har dog officielt afvist at have Prosa-repræsentanter med som bisiddere til afskedigelsessamtalerne, men da den første opringning kommer 8.41, ser det alligevel ud til, at Hanne Lykke Jespersen får lov at komme indenfor.

Læs også: Fyringstruede i KMD nægtes bistand af fagforening

En medarbejder parkerer sin bil ved siden af Prosa-næstformandens lille Toyota Aygo. Cigaretten bliver pulset godt igennem, inden han åbner døren og med målrettede skridt begiver sig hen mod indgangen – og en afklaring af, om han også fremover skal køre bilen til Ballerup.

På baggrund af rygterne om de mange forespørgsler om frivillig fratrædelse forudser Hanne Lykke Jespersen, at der kan komme sager om usaglig afskedigelse.

»Jeg ved, de har sagt nej til mange. Hvis en af dem, de har sagt nej til, kunne have taget en af de fyredes job, er der ikke længere en saglig grund til fyringerne,« siger Hanne Lykke Jespersen til Version2.

Hun oplyser, at i alt fem Prosa-medlemmer er blevet afskediget: To i Ballerup, to i Aalborg og en i Odense.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>