Københavnsk socialdemokrat vil give dig ret til digital kommunikation med det offentlige

Borgerne skal have flere rettigheder i forhold til digitaliseringen, og myndighederne skal levere mindst lige så meget digitalisering til borgeren, som de kræver ind – blandt andet i forhold til digital post.

Det mener Mathilde Illum Aastrøm, der stiller op kommunalvalget for Socialdemokratiet i Københavns Kommune, og har digitale rettigheder øverst på sin it-agenda.

Læs også: Politiker: It er ikke et ‘hot emne’ hos vælgerne

»Jeg er klart tilhænger af digitalisering. Men der et spørgsmål om pligt og rettigheder. Og man har ingen rettigheder forhold til eksempelvis digital post. Når man nu kræver, at alle borgere skal have en Digital Postkasse, så skal borgeren også kunne kræve, at al kommunikation fra det offentlige skal komme digitalt. Det bør kunne lade sig gøre,« siger Mathilde Illum Aastrøm til Version2.

It-projekter bliver en sovepude

Mathilde Illum Aastrøm har i mange år arbejdet som digitaliseringskonsulent i KL, og hun mener, at en øget it-faglighed er en nødvendig del af fremtidens kommune, hvis digitaliseringen skal være en succes fremadrettet.

Læs også: Politiker: Nye it-uddannelser skal sælge Vejle

»It-projekter bliver brugt som et vidundermiddel. Man smider 20 millioner efter et produkt, og så håber man at alle er glade. Og når det så går galt, så er der en masse undskyldninger. Så var det leverandøren, og så var det noget andet. Men det er et spørgsmål om styring. Der skal rigtig meget kompetenceudvikling til kommunernes medarbejdere, så vi kan få bedre styring af vores it-projekter,« siger Mathilde Illum Aastrøm til Version2.

Version2 hører meget gerne fra it-professionelle, der stiller op til kommunal- og regionsrådsvalgene. Tip os også gerne om kandidater med en markant it-dagsorden på redaktion@version2.dk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>