Kommuner sparer 5 millioner årligt ved at slå it-drift sammen

I begyndelsen af 2013 besluttede Ballerup, Egedal og Furesø Kommune at arbejde frem imod at samle deres it-drift og support under ét fælles selskab. Og nu er planerne for alvor ved at blive realiseret.

Læs også: Sjællandsk it-storspiller fødes: Tre kommuner går sammen om it-drift – flere på vej

I denne uge kunne de tre kommuner indvie de nye lokaler i Farum, der skal huse IT-Forsyningen, som fra 1. januar skal overtage kommunernes it-drift og support. Det skriver kommunerne i en pressemeddelelse.

»Vores IT-folk har en meget vigtig opgave i at sikre, at maskinrummet virker, så vi giver borgerne en god betjening. Med dette IT-samarbejde går vi forrest og viser vejen med en helt ny måde at drive kommune på. Og jeg er selvfølgelig meget glad for at selskabet med sine 40 ansatte bor her på Rådhustorvet, så velkommen til«, udtaler borgmesteren i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen i pressemeddelelsen.

De tre kommuner har hver investeret 12,5 millioner i projektet. Et beløb, som man regner med med bliver tjent ind igen i løbet af en tre-fireårig periode. Herefter ventes det, at kommunerne årligt vil spare omkring fem millioner kroner på samarbejdet, som selskabets direktør Lars Henningsen betegner som banebrydende.

»Vi får et langt bedre grundlag for at udvikle smarte digitale løsninger, der bedst hjælper borgerne og virksomhederne videre«, udtaler han i pressemeddelelsen.

Tre kommuner sætter stikket i til unikt IT-fællesskab

Mere effektiv og driftsikker IT. Det er målet for et nyskabende fællesskab mellem Ballerup, Egedal og Furesø kommuner, der onsdag blev indviet i Farum

Fremtidens digitale udfordringer på det kommunale område kræver stærke ressourcer og kompetencer, så der kan sikres et højt serviceniveau og en stabil drift. Ballerup, Egedal og Furesø kommuner har derfor valgt at gå sammen om IT-driften, og onsdag blev der holdt indvielse i lokalerne i Farum, hvor IT-Forsyningen nu har fået hovedsæde.

  • Vores IT-folk har en meget vigtig opgave i at sikre, at maskinrummet virker, så vi giver borgerne en god betjening. Med dette IT-samarbejde går vi forrest og viser vejen med en helt ny måde at drive kommune på. Og jeg er selvfølgelig meget glad for at selskabet med sine 40 ansatte bor her på Rådhustorvet, så velkommen til, lød det fra borgmester i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen.

De tre kommuners kommunalbestyrelser vedtog enstemmigt oprettelsen af IT-Forsyningen, som skal sikre en mere smart, effektiv og driftsikker IT, siger borgmester i Ballerup Jesper Würtzen.

  • Vi ved, at opgaverne og udfordringerne bliver mere og mere komplekse. Det kræver innovative løsninger, og med sammenlægningen af IT-driften får vi et fælles kraftcenter. IT-Forsyningen får mulighed for at trække på stærke kompetencer fra både Egedal, Furesø og Ballerup. Det betyder en langt bredere og stærkere kompetenceprofil, hvor der også indgår en lang række specialistfunktioner, siger Jesper Würtzen.

Ballerup, Egedal og Furesø har fået udarbejdet en økonomisk analyse, der beskriver investeringer og effektiviseringsgevinster ved at danne det nye IT-selskab. Økonomien er afgørende. IT-forsyningen SKAL være en god investering, understreger borgmester i Egedal Kommune Willy Eliasen.

  • Det, der i sidste ende afgør om IT-Forsyningen bliver en succes er, om det økonomisk set viser sig at være en god investering. De tre kommuner har til sammen investeret 12,5 millioner kroner i IT-Forsyningen, og de penge skal tjene sig selv hjem igen. Og det forventer vi også, at de gør. Endda ret hurtigt. Allerede om tre-fire år viser beregningerne, at investeringen er tilbagebetalt. Derfra får vi en effektiviseringsgevinst på små fem millioner kroner hvert eneste år.

IT-forsyningen I/S får 40 medarbejdere, og de tre kommuners IT-drift bliver fra 1. januar 2014 overtaget af selskabet, der har base på Rådhustorvet 5 i Farum. Lars Henningsen er direktør for IT-forsyningen.

  • Vi er i gang med at bygge en helt ny IT-virksomhed op, der bliver den første af sin art herhjemme. Jeg er sikker på, at denne banebrydende form for samarbejde mellem de tre kommuner om IT-infrastruktur og -services vil sætte tydelige aftryk på det digitale landkort – og i øvrigt give en betydelig effektiviseringsgevinst. Vi får et langt bedre grundlag for at udvikle smarte digitale løsninger, der bedst hjælper borgerne og virksomhederne videre, siger Lars Henningsen.
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>