Kritik: Kendte computere bliver bygget på rædsels-fabrikker

18 danske kommuner har via SKI købt computer-udstyr af Dell for i alt 18 millioner kroner, som delvist er producet under ekstremt kummerlige vilkår på fabrikker i Kina.

Ifølge dr.dk beskæftiger de fire fabrikker i Guandong og Jiangsun mange tusinder arbejdere.

De arbejder ifølge researchcenteret Danwatch op til 74 timer om ugen, ligesom de eksempelvis får bøder for fejl og arbejder til en meget lav løn på omkring 1.500 kroner om måneden, skriver dr.dk.

Danwatch hævder også, at fabriksarbejderne bliver udsat for giftige dampe.

Skal undersøges nærmere
Dell har ifølge dr.dk selv tidligere undersøgt fabrikkerne og har selv tidligere gjort opmærksom på problemerne, der altså er velkendte.

Dell har dog tidligere lovet at få gjort noget ved arbejdsforholdene på fabrikkerne. Selskabet meddeler, at det tager beskyldingerne seriøst og nu vil undersøge forholdene yderligere.

SKI – der har formidlet million-salget af computere til de 18 danske kommuner – har nu ifølge dr.dk bedt Dell om en redegørelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>