Middelfart tester digitale valgsteder

Middelfart Kommune har i forbindelse med kommunal- og regionsvalget den 19. november sat gang i en forsøgsordning, der skal digitalisere dele af borgernesns afstemning på valgstederne.

2 af kommunens 11 valgsteder er i år udset som forsøgskaniner for den nye digitale ordning. Helt konkret vil borgerne på de to valgsteder skulle skanne deres valgkort i stedet for at få en af valgstedets tilforordnede til at slå navnet op.

Når valgkortet er skannet ind, vil borgeren frit kunne vælge et valgbord, i stedet for at skulle stå i kø til et forudbestemt bordnummer. Kommunen håber, at det vil få afstemningen til at gå hurtigere, hvorfor man som en del af forsøget har valgt at halvere antallet af valgborde på det ene af de to valgsteder.

»Hvis forsøget lykkes, vil byrådet i Middelfart Kommune tage stilling til, om det skal udvides og gælde alle 11 valgsteder til det kommende valg til Europaparlamentet til foråret«, udtaler Middelfart Kommunes stabchef, Martin Albertsen, på kommunens hjemmeside.

Middelfart er dog langt fra first mover på området. Til folketingsvalget i 2011 kørte hver anden kommune lignende forsøg.

Læs også: Klar til valg: Scanner og stregkoder fjerner køen ved stemmebordene

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>