Miljøvenligt batteri aktiveres med vand

Skru låget af, læg det i vand, vent fem minutter, skru låget på igen og tør det omhyggeligt. Dit batteri er nu aktiveret og kan anvendes i fjernbetjeningen eller andre hverdagsapparater, der normalt bruger alkaline-batterier.

I modsætning til almindelige batterier producerer Aquacell-batteriet først strøm, fra det øjeblik det lægges i vand. Vandet indgår i en kemisk reaktion med zink i batteriet, og på den måde oplades det. Dette giver teoretisk batteriet en ubegrænset holdbarhed, hvis det opbevares korrekt.

Batteriets kappe består af genbrugt plastic frem for stål, hvilket gør det markant lettere. Samtidig er det muligt at genanvende materialerne. Ifølge producenten kan 85 procent af batteriet genanvendes.

Desuden har producenten fjernet de fleste tungmetaller og andre skadelige stoffer. Blandt andet kaliumhydroxid, som anses for at være sundhedsskadeligt.

Indtil videre bliver Aquacell produceret som AA- og AAA-batterier. De er møntet på apparater med lavt energiforbrug såsom lommelygter, legetøj, ure og andre småting i hjemmet.

Aquacell er netop kommet på markedet i Schweiz som første sted i verden, og fire AA-batterier koster knap 42 danske kroner. Næste år forsøger producenten sig i en række andre europæiske lande.

Alkaline-batterier er i dag de mest almindelige og tegner sig for ca. halvdelen af alle solgte batterier i EU. Ligesom alle andre batterier, bortset fra brunstensbatterier, indeholder alkaline-batterierne stoffer, der er farlige for miljøet. Der bruges omkring 77 millioner batterier om året i Danmark.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>