Mystik om københavnsk valgnedbrud: ‘Vi ved ikke, hvad der gik galt’

Da valgsteder tirsdag morgen lukkede ivrige vælgere ind til demokratiets festdag, var det ikke alle steder, der havde styr på gæstelisten. I 60 kommuner testes digitale valglister nemlig i øjeblikket, og flere steder gik det galt tirsdag morgen.

I Københavns Kommune var der ifølge Version2’s oplysninger således to valgsteder med digitale valglister, som ikke kunne registrere vælgerne, da stederne åbnede klokken ni. Få timer efter skulle systemerne dog være oppe at køre igen, men indtil videre vides det ikke, hvad der forårsagede fejlene i Københavns Kommune.

Læs også: Valgkaos: Papir slår pc – mens vi venter på forklaringen

»Det, jeg kan sige, er, at det ved vi ikke endnu. Vi fokuserer på, det er oppe at køre nu og på at holde det oppe. Derfor vil vi helst ikke forstyrre hverken teknikere eller maskiner, nu hvor det kører,« siger Stig Lundbech, vicedirektør inden for it i Koncernservice ved Københavns Kommune, til Version2.

Han forklarer, at der på hvert af de digitale valgsteder sidder en it-tekniker fra Koncernservice. Derudover har kommunen afsat et beredskab på fire mand, der enkeltvis kan rykke ud til valgstederne i tilfælde af svære tekniske problemer, hvilket blev nødvendigt tidligt tirsdag morgen.

Læs også: It-system fra KMD skaber kø ved valgstederne

Stig Lundbech understreger, at problemet kun viste sig på to ud af 27 valgsteder, som i øjeblikket forsøger sig med digitale valglister, og at de formelle nødprocedurer med papirlister var på plads. Nu skal valgstederne have ro resten af dagen, før en evalueringsproces kan gå i gang.

»Vi går i gang med at evaluere i morgen og forventer, at vi i løbet af torsdag eller fredag kan sige noget om, hvad der gik galt,« siger Stig Lundbech til Version2.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>