Mystiske Google-pramme giver spekulationerne frit løb

To flydende bygninger på 76 meter svejset sammen af skibscontainere er dukket op på både den amerikanske vestkyst og østkyst. Containerne er ejet af Google, der nægter at røbe deres funktion, og tavsheden har allerede sat en lavine af rygter i gang og fået vreden til at blusse op.

Miljøorganisationer er overbeviste om, at bygningerne vil udsende varmt vand og skade havmiljøet, og advokater raser ud i avisen New York Post. Juraprofessor Dorothy Glancy fra Clara University advarer Google om, at borgernes mistænksomhed risikerer at vokse, og formanden for forbrugerorganisationen Consumer Watchdog, advokat Jamie Court, kalder det ironisk, at et firma, der lever af at åbne verdens information til alle, nu ‘vogter så nidkært over sit eget firmas hemmelighed.(…) Googles pramme er en perfekt metafor for et firma, der er vant til at bede om tilgivelse for sine synder i stedet for tilladelse,« lyder det.

Se billederne af googles flydende bygninger her

Men sandheden er, at ingen kan dokumentere, hvad Google har gang i. Håndværkerne, der de seneste uger har slæbt teknisk udstyr ind i prammene, ved det, og havnemyndighederne, der har udført inspektioner, ved det. Men deres mund er lukket med syv segl. Borgmesteren i San Francisco, hvor den ene pram ligger, ved det ikke, og politiet meddeler bare, at det ikke er deres bord.

Datacenter eller showroom?

I øjeblikket eksisterer der to bud på, hvad Google har gang i: Enten gør de virkelighed af et gammelt patent på flydende datacentre, der kan bruges i tilfælde af naturkatastrofer, eller også er det showrooms for Google-brillerne, Google Glass.

Flere amerikanske medier meddeler, at der er gjort plads til store rum i bygningen, og vinduer er sparsomme vertikale slidser i siden af bygningen. I den ene side af stue-etagen er en container stillet skråt, så den udgør en slags rampe.

Er BAL en reference til Wall-E?

Den første pram blev opdaget af den amerikanske presse i maj i år under byggeriet i New London Connecticut, men byggeriet havde faktisk været i gang siden 2011. Opmærksomheden omkring Google er steget i disse dage, fordi nyhedstjenesten Cnet opdagede en identisk pram på en tidligere militærbase på Treasure Island i San Francisco.

Prammene, som Googles bygninger står på, bærer navnene BAL0010 og BAL0011. De er ejet firmaet By and Large LLC. Flere debattører på nettet mener, at det er Googles egen humoristiske reference til det fiktive firma Buy N Large, der optrådte i den computeranimerede film ‘Wall-E’.

I San Francisco er folk bange for, at Google planlægger at opankre prammen i bugten, et træk, som flere organisationer vil kæmpe mod, da det vil ødelægge det naturskønne område, lyder det.

Myndighederne oplyser til flere medier, at de endnu ikke har modtaget en ansøgning fra Google og derfor ikke kan tage stilling til, om de vil give tilladelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>