NemID-bruger tvunget til Internet Explorer-opgradering

Hvis du benytter en Windows-computer, er versionsnummeret på din Internet Explorer-browser af afgørende betydning for, om du kan logge ind på netbanken og Skats hjemmeside med NemID.

Det har en Computerworld-læser lært på den hårde måde, når han har prøvet at logge på sin netbank med NemID via sin Firefox-browser.

Læseren bruger en Windows XP-maskine, hvilket altså vil sige en computer med et styresystem, fra tiden før Microsoft blev dømt til frit browservalg i sit styresystem.

På læserens maskine er der desuden en Internet Explorer-browser version 6, men han bruger kun den nyeste version af Firefox til at gå på nettet med.

‘Vi har frit browser-valg’
Når han så forsøger at køre NemID Erhverv – også kaldet NemID medarbejdersignatur – på sin maskine, får han en fejlmeddelelse.

Meddelelsen angiver, at han skal installere minimum Internet Explorer 7, før medarbejdersignaturen virker.

Men han er ikke interesseret i at opgradere en browser, som han aldrig benytter.

For sjov skyld har han dog prøvet at “opgradere” til IE7, og så fik han ikke længere fejlmeddelelser ved brugen af medarbejdersignaturen.

“Jeg ved godt, at jeg bare kunne opgradere min browser, men jeg vil have retten til selv at vælge, hvilke programmer jeg skal bruge. Så vidt jeg ved, har vi frit browser-valg, men det virker bare ikke sådan i dette tilfælde,” forklarer læseren, som Computerworld kender identiteten på.

Læseren påpeger, at netop denne problemstilling betyder, at Nets mere eller mindre velvidende fremmer Internet Explorer, hvilket er diametralt modsat af EU’s mål med at skabe frit browser-valg for Windows-brugere

Derfor er IE nødvendig
Computerworld har henvendt sig til NemID-leverandøren Nets for at høre, hvorfor en Windows-bruger er tvunget til at opgradere sin Internet Explorer-browser, selv om han udelukkende vil bruge den nyeste version af Firefox til at gå på nettet med.

“Forudsætningen for at undgå, at Internet Explorer 7 eller nyere er installeret, er, at Internet Explorer afinstalleres helt fra maskinen. Dette er ikke understøttet af Microsoft på Windows XP, hvor en afinstallation af Internet Explorer 7 automatisk vil reetablere Internet Explorer 6,” forklarer Nets’ kommunikationsmedarbejder Ulrik Marschall og fortsætter:

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>