Ny dansk telestatistik: Brugen af mobildata fordoblet på et år

En ny statisk fra Erhvervsstyrelsen viser med al tydelighed, at danskerne for alvor har fået smag for at bruge mobile enheder på farten. De seneste målinger viser, at danskernes forbrug af mobildatatrafik er steget med 127 procent i løbet af det seneste år.

Stigningen svarer til, at der i gennemsnit hver måned i første halvår af 2013 er blevet down- og uploadet omkring en halv gigabyte data fra hvert mobilabonnement – mod 250 megabyte i første halvdel af 2012.

»Tallene viser tydeligt, at danskerne i den grad har taget smartphones til sig. De nye telefoner giver mange muligheder både for at udføre arbejde og for at finde underholdning og tidsfordriv, mens man er på farten. Telefonen bliver i stigende grad vores primære adgang til nettet. Det kan ses både på tallene for datatrafik og på den store efterspørgsel efter hurtigere og bedre mobilforbindelser,« udtaler vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Finn Petersen i en pressemeddelelse.

En del af årsagen til det større dataforbrug ligger også i, at der bliver sendt flere billedbeskeder, eller MMS’er, end tidligere. I samme årsperiode er der blevet afsendt næsten 90 millioner MMS-beskeder, hvilket svarer til en stigning på 37 procent.

Men hvor datatrafikken er støt stigende, falder forbruget af de ellers så populære SMS’er. I år blev der afsendt 5 milliarder SMS’er mod forrige års 5,8 milliarder. Dermed følger faldet af SMS’er fortsat tendensen gennem de seneste seks år.

Det faldende antal SMS’er skal dog ses i lyset af, at de mange Apple-enheder, der pryder det danske forbrugermarked, har sit eget beskedsystem kaldet iMessage, der bruger datanetværket til at sende beskeder til andre iOS-enheder.

Læs mere om mobile enheder i Version2′s whitepaperbibliotek.

Dobbelt så meget datatrafik på mobilen

Danskerne er storforbrugere af data på mobilen. Vi surfer døgnet rundt og bruger gerne nettet, mens vi er på farten. På et år er datatrafikken på mobiltelefoner mere end fordoblet.
Vi elsker vores mobiler og bruger dem over alt og døgnet rundt, for mobilen fungerer både som en handy minicomputer og som et mobilt underholdningscenter. Nye tal fra Erhvervsstyrelsens telestatistik viser, at datatrafikken fra mobiltelefoner er steget med 127 pct. på et år.

”Tallene viser tydeligt, at danskerne i den grad har taget smartphones til sig. De nye telefoner giver mange muligheder både for at udføre arbejde og for at finde underholdning og tidsfordriv, mens man er på farten. Telefonen bliver i stigende grad vores primære adgang til nettet. Det kan ses både på tallene for datatrafik og på den store efterspørgsel efter hurtigere og bedre mobilforbindelser,” siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Finn Petersen

Datatrafik afløser SMS
Datatrafikken fra mobiltelefoner er steget med 127 pct. fra midten af 2012 til midten af 2013. Det svarer til, at hvert mobilabonnement i gennemsnit up- og downloadede lidt over en halv GB over mobiltelefonen pr. måned i løbet af første halvår 2013 mod lidt over 250 MB i første halvår af 2012.

Billedbeskederne bliver også stadigt mere populære. I løbet af det opgjorte år steg antallet af afsendte mms-beskeder til næsten 90 millioner. En stigning på 37 pct. Til gengæld er Sms’ernes storhedstid nu ovre. For sjette år i træk faldt antallet af afsendte sms-beskeder, og der blev blot sendt 5,0 mia. sms’er mod 5,8 mia. året før.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>