Ny Intel-chip giver 4G-adgang i hele verden

Nu bliver det muligt at bygge en mobiltelefon, der virker med det mobile 4G-bredbånd LTE i hele verden, uden at der skal bruges flere forskellige chip.

Verdens største chipproducent, Intel, har netop lanceret en multifrekvenschip, XXM 7160 LTE, som gør, at der f.eks. ikke længere burde være bøvl med at holde styr på flere udgaver af eksempelvis iPhone og den nye Nexus 5 fra Google, hvis producenterne vælger at gøre brug af den, skriver Teknisk Ukeblad.

En mobiltelefon skal helst kunne operere på alle frekvenser hurtigt, og uden at elektronikken fylder for meget eller bliver en strømsluger. Problemet har hidtil været de mange forskellige frekvenser, der bliver sendt 4G-bredbånd over i forskellige lande. Skal mobilproducenterne dække dem alle, kræver det flere chips i telefonerne. Nogle modeller har fundet plads til det dem, andre har måttet prioritere, herunder Apple og LG, der bygger Googles nye Nexus-telefon.


Intel vil bl.a. indbygge den nye chip i PCIe-kortet WWAN M.2. Foto: Intel

Løsningen er disse multifrekvenschip, og det er heller ikke fordi teknologien har været totalt ukendt på markedet. Både Qualcomm og Intel har arbejdet på disse chip længe, men Intel mener altså selv nu, at deres nye chip er den bedste løsning indtil videre, fordi den kommer hele vejen rundt.

Læs også: Ny iPhone virker ikke på TDC’s 4G-net

»Den chip, vi lancerer nu, støtter alle radiostandarderne, som betyder noget på de forskellige markeder, og det forenkler produktudviklingen for mobilproducenterne, som ellers må lave forskellige varianter til forskellige markeder,« siger direktøren for mobil og kommunikation i Intel, Thomas Lindner, til Teknisk Ukeblad.

»Men det forenkler også situationen for brugerne. De slipper for at rejse rundt i verden med en telefon, som ikke kan bruge alle frekvenserne og teknologierne på netværket, de er gæster på,« siger han.

Han har selv sammenlignet Intels chip med konkurrenternes og mener at have målt, at den er 12 procent mindre i størrelse og bruger 20-30 procent mindre strøm.

Desuden har Intel indbygget understørrelse af VoLTE (voice over LTE), som er en standard, der endnu ikke er vedtaget, men som Galaxy allerede har taget i brug i sin Galaxy Tab 10.1.

Derudover egner chippen sig til at blive bygget ind i pc’er, og i første omgang er den taget i brug i PCI-moduler fra Huawei og Sierra Wireless.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>