Ny licensaftale for Microsoft-produkter kan koste dig 40 procent ekstra

Der er nye tider på vej for Microsofts server- og cloud-kunder. Microsoft lancerer nemlig nu den nye licensaftale SCE (Server and Cloud Enrollment), som skal afløse de to nuværende aftaler, Enrollment for Core Infrastructure (ECI) og Enrollment for Application Platform (EAP). Ændringerne gælder for hele kloden, altså også i Danmark.

Men det kan koste nogle kunder op til 40 procent ekstra, advarer en ekspert i it-udgifter, som har gennemgået den nye aftale. Det skriver Infoworld.com.

Den nye SCE-aftale er målrettet kunder, der i forvejen lægger mange penge hos Microsoft, så er man i den kategori, er den værd at se nærmere på, lyder rådet. Men andre kan altså risikere at betale mere end de gør i dag, og så kan det være en fordel at få lavet en ny 3-årig aftale med Microsoft under de gamle vilkår i ECI og EAP.

Version2 har bedt Microsoft Danmark om en kommentar og har fået følgende skriftlige udtalelse:

»SCE forenkler Microsofts enterprise-licensprogram ved at udfase EAP, ECI & EWA. Det betyder, at de tre tidligere licensformer bliver slået sammen til én. SCE vil for nogle kunder betyde en besparelse, mens andre vil opleve højere priser,« skriver PR-medarbejder Jakob Andersen fra Microsoft Danmark.

Hvem der vil opleve højere priser, ønsker Microsoft Danmark ikke at udtale sig om – det er nemlig umuligt at generalisere, lyder meldingen.

Med en SCE-aftale følger også forpligtelser med, blandt andet at man har en Software Assurance-aftale, og at man bruger System Center til alle Windows-servere i organisationen. Til gengæld får man rabat på den samlede pakke, for eksempel 15 procents rabat på Software Assurance-produkter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>