Opråb fra forsker: Solceller er den mest klimaskadelige grønne energiform

Lad os antage at den norske artikel med 180 gram CO2/kWh er korrekt, saa er det stadig en vaesentligt forbedring til forsile braendsler.



Jo, men så er naturgas jo også en væsentlig forbedring i forhold til kulkraft – og du kunne således bruge alle de samme argumenter for at forsyne verden med gaskraft, selvom solceller ville være bedre, og vindkraft langt bedre.

Spørgsmål; er naturgas en grøn teknologi, fordi den udleder mindre drivhusgas end noget der er værre?

Hører naturgassen hjemme i samme kategori som kulkraften? …eller hører solcellerne hjemme i samme kategori som naturgassen?

…for det afgørende er jo ikke om der er fossil kulstof involveret, men om hvorvidt der lukkes betydelige mængder klimagasser ud, når formålet er at minimere disse.

Især når vi tager med i betragtningen, at vi med solcellerne fremrykker udledningen af klimagasser for 30 års elproduktion til dag 1.

Vi kan så fortsætte; er solcelle-teknologien grøn nok til at vi bør ofre 3-5 gange så mange penge på solcellestrøm som på vindkraft?

…eller bare ligeså mange penge?

…for det er jo tankevækkende at vi, ved at fortrænge elkraft med 500 g CO2/kWh, i realiteten har 50% større klimaeffekt ved at fortrænge samme mængde med vindkraft, som med solceller (såfremt de 180 g CO2/kWh er korrekt).

Så mens vi får altså 3-5 gange så meget strøm, men også 5-8 gange så meget klimaeffekt, ved at bruge pengene på vindmøller i stedet for på solceller.

Og det går jo helt galt med CO2-regnskabet, såfremt solceller med 180 g udledning begynder at fortrænge vindmøllestrøm eller vandkraft med 10 g udledning – som jo med stor sandlighed vil ske om sommeren, hvis der installeres solceller nok til at dække bare 8-10% af det årlige danske elforbrug.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>