Over halvdelen oplever problemer med offentlige myndigheders hjemmesider

78 procent af danskerne – 3,5 millioner personer – mellem 16 og 89 år anvender offentlige myndigheders hjemmesider, viser en ny rapport om danskernes it-brug, som Danmarks Statistik netop har udgivet.

Men samtidig oplever over halvdelen, at der er problemer, når de skal anvende det offentliges digitale indgange.

Læs også: Rekordmange danskere taber penge på internet-bedrageri

I en rundspørge, der ligger til grund for rapporten, svarer 47 procent af danskere, der har gjort brug af det offentlige på nettet, at de ikke oplever problemer. De øvrige, altså lidt over halvdelen, angiver, hvilken type problemer, de har oplevet.

33 procent af alle brugerne har således oplevet tekniske vanskeligheder, når de har besøgt en offentlig myndigheds hjemmeside og 18 procent har fundet utilstrækkelige eller ligefrem forældede oplysninger.

Når danskerne besøger offentlige myndigheders hjemmesider er det for det meste for at rette eller godkende deres selvangivelse. 74 procent af brugerne gør brug af denne tjeneste, mens nummer to på listen er søgning og bestilling af bøger på biblioteket, som 29 procent gør brug af.

Rapporten ‘It-anvendelse i befolkningen 2013’ er primært udarbejdet på baggrund af en rundspørge foretaget blandt 5696 respondenter mellem 16 og 89 år med bopæl i Danmark.

Du kan læse hele rapporten her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>