Rasmus Lerdorf fortryder én ting i PHP

Besøger du en webside, er der er god sandsynlighed for, at det er PHP, der bliver brugt til at vise indholdet frem med. Hele 81 procent af verdens webservere med dynamiske sider kører scripting-sproget PHP.

Den udvikling havde dansk-canadiske Rasmus Lerdorf slet ikke set komme, da han i 1993 begyndte at udvikle PHP. Han stod bare selv og manglede et sprog, der gjorde det let at udvikle til serversiden på nettet, forklarer han i et interview med Infoworld.com.

»Jeg byggede min egen hammer, fordi jeg ikke kunne finde en hammer på det tidspunkt,« siger han til Infoworld.

Skulle han ændre noget i PHP, er det at få PHP til at skelne mellem store og små bogstaver i funktionerne. Det skulle han have gjort for længe siden, men det virkede bare så trivielt, sagde Rasmus Lerdorf på scenen til Devbeat-konferencen i San Francisco.

Nogle år fremme i PHP’s udvikling kunne det være, at PHP til gengæld får indarbejdet en just-in-time-compiler, i stil med Facebooks Hiphop-projekt, hvor farten bliver banket i vejret ved at omdanne PHP til C++.

Læs også: Så er det officielt: Facebook forvandler PHP til C++ med Hiphop

Læs også: Dansk PHP-skaber til Version2: Facebooks PHP-værktøj er ingen revolution

Får Facebooks Hiphip et bredt nok sigte, kan det blive den næste motor for PHP, sagde Rasmus Lerdorf.

En anden mulig ændring blev dog helt afvist: PHP bliver aldrig et meget stærkt ‘typed’ sprog, for det ville kræve enorme ændringer, forklarede han.

Den slags stramninger er heller ikke ubetinget en fordel, lød vurderingen, for mens de dygtigste udviklere vil finde det naturligt, vil mange andre blive frustrerede over sådan en ændring, når de opdagede, at deres kode ikke virkede længere, sagde Rasmus Lerdorf.

Næste udgave af PHP, version 5.6, der kommer engang over sommeren 2014, byder i øvrigt også mest på mange mindre ændringer og ingen revolutioner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>