Raspberry Pi får gratis Mathematica og Wolfram Language

Så er der gratis glæder til nuværende og fremtidige ejere af mini-computeren Raspberry Pi.

Organisationen bag, Raspberry Pi Foundation, har indgået et partnerskab med softwarevirksomheden Wolfram, som betyder, at alle private brugere af computeren får adgang til en gratis version af Mathematica og det let tilgængelige programmeringssprog Wolfram Language. Det skriver The Verge.

Selv om Mathematica normalt er et bekosteligt stykke software, lover virksomheden, at udgaven til Raspberry Pi vil indeholde den samme funktionalitet som programmets notebook-udgave.

Wolframs grundlægger Stephen Wolfram har høje tanker om det nye samarbejde. I følge The Verge fortæller han, at Mathematica sidst blev bundled med en computer tilbage i 1988, da Steve Jobs stod i spidsen for NeXT. Dengang havnede computerne i hænderne på de samme fysikere hos CERN, der udviklede World Wide Web.

Stephen Wolfram håber desuden, at det nyudviklede og nybegyndervenlige udviklingssprog Wolfram Language, som også følger med i pakken, kan få flere i gang med at lære at programmere.

Hvis man i forvejen ejer en Raspberry Pi, kan man hente Mathematica og Wolfram Language her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>