Snart opstår "skræmmende situation" med Windows

Hvis der stadig er et vist antal Windows XP-maskiner i brug i din organisation, er det på høje tid at få gjort noget ved det.

Sådan lyder det fra Forrester-rådgiver Christopher Sherman i en kommentar. Han fremhæver nye tal, der viser, at der i den gennemsnitlige organisation fortsat er omkring 20 procent af maskinerne, der kører med XP.

Microsofts Windows XP-support stopper den 8. april næste år, og da man ikke lige skifter pc-platform fra den ene uge til den anden, nærmer deadline sig hastigt.

“Efter denne dato stopper Microsoft med at frigive sikkerheds-patches til det 13 år gamle operativsystem, en skræmmende situation for organisationer, der stadig er afhængige af XP,” skriver Christopher Sherman.

Han forklarer, at risikoen for at blive ramt af malware er 21 gange højere med XP end med Windows 8.1.

Det kan du gøre ved det
For de virksomheder, der af den ene eller den anden grund ikke ønsker at opgradere til Windows 7 eller 8.1, er det muligt at betale sig til forlænget XP-support hos Microsoft, skriver Forrrester-rådgiveren.

“Men det er selvfølgelig bare at udskyde det uundgåelige, for den særlige support vil ikke være tilgængelig for evigt.”

I det hele tiden er der ikke mange argumenter for at blive på XP for de professionelle brugere, hvis man spørger Christopher Sherman.

“Når Microsoft giver slip på XP, kan du forvente, at mange af antivirus-leverandørerne langsomt begynder at mindske indsatsen med at beskytte disse systemer.”

“De fleste tredjeparts-leverandører af applikationer vil formentlig også ophøre med at lappe deres software, hvilket giver perfekte vilkår for hackere.”

Så sent som i denne uge har Microsoft advaret om en sårbarhed, som gør det muligt for en hacker at op-skalere rettigheder i Windows XP.

Ifølge FDIM’s seneste statistik over operativsystemer ligger Windows XP fortsat på en markedsandel på mere end syv procent i Danmark.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>