Systematic efter milliard-nederlag: "Vi er ærgerlige og skuffede"

Det bliver amerikanske Epic, der med danske NNIT som underleverandør, skal levere én af verdens største sundhedsplatforme til Region Hovedstaden og Region Sjælland. Udbudskontrakten er vurderet til en værdi på op imod en milliard kroner, og kampen om Regionernes gunst har været lang og sej.

Læs også: Epic og NNIT vinder milliardstor ordre på sundhedsplatform

Men hvor der er en vinder, er der også en taber, og danske Systematic, der i samabejde med IBM havde brugt godt et år og en masse ressourcer på tilbuddet, lægger da heller ikke skjul på, at nederlaget er en bitter pille at sluge.

»Vi er ærgerlige, og vi er skuffede. Det vil vi slet ikke lægge skjul på, og nu skal vi slikke sårene. I over et år har vi i samarbejde med IBM og vores underleverandører haft mere end 50 medarbejdere til at arbejde på tilbuddet til Region Hovedstaden og Region Sjælland,« udtaler koncernchef i Systematic Michael Holm i en pressemeddelelse.

Læs også: NNIT poppede champagnepropperne: “Ekstremt glad – men også ydmyg”

Systematic kalder afgørelsen for et politisk kursskifte inden for dansk sundheds-it, da firmaet mener, at den amerikanske vinder gør Danmark til importør af sundhedssystemer frem for at styrke hjemmemarkedets eksport af sundheds- og velfærdssystemer.

»Vi synes, at valget af en udenlandsk leverandør af Østdanmarks nye sundhedsplatform er ekstremt ærgerligt for udviklingsmulighederne for danske sundheds-it-virksomheder og dermed for dansk erhvervsliv og dansk økonomi,« siger Michael Holm.

Fremadrettet vil det danske firma kigge nærmere på, hvorfor de sjællandske regioner er for fine til at bruge samme leverandør som Region Midtjylland, der anvender EPJ-systemet Columna, som Systematic står bag.

»Nu skal vi have analyseret årsagerne til, at vores foreslåede løsning, hvis kerne er velfungerende i Region Midtjylland, ikke var det rigtige udgangspunkt for Region Hovedstaden og Region Sjælland,« siger Michael Holm.

Læs også: Regionsdirektør: Derfor vinder Epic milliardstor sundhedsplatform

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>