Tandlæger tvinges til at lukke it-hul

Alle tandlægeklinikker skal have ny software til journalføring ved udgangen af 2014.

Det er fastlagt i tandlægeoverenskomsten fra 2010 med overskriften “Elektroniske Journaler”.
 
“Alle tandlæger skal senest den 31. december 2014 have et elektronisk kliniksystem, der overholder MedCom-standarderne. (…) Tandlægen er forpligtet til at benytte MedCom-standarderne til fremadrettet opbevaring af elektronisk patientdata og kommunikation, der er omfattet af disse,” hedder det i pagragraf 24.

Der vil være udgifter forbundet med implementering af de elektroniske journaler.

“Parterne er enige om at disse finansieres af klinikkerne indenfor den økonomiske ramme,” kan man læse på Tandlægeforeningens hjemmeside

Firma: Mange igennem 
Hos leverandøren af tandlæge-it, Plandents, bekræfter administrerende direktør Berit Nielsen, at tandlægeklinikker skal investere i software.

Men faktisk har mange klinikker allerede gjort det, oplyser hun.

“De allerfleste klinikker i Danmark har allerede investeret i software til klinikken, som anvendes til journal, kalender og økonomi. Alle klinikker skal have software til journalføring med udgangen af 2014, men kun 100-200 klinikker mangler,” anslår hun.

It er en mindre del af Plandents forretning, hvor hovedaktiviteterne over for tandlægeklinikkerne er salg af forbrugsvarer, lægemidler, udstyr & service, men altså også it og uddannelse.

“Der er 19 medarbejdere på it-området inklusive fire hardwareteknikere. Vi forventer et uændret antal ansatte på it-fronten de næste år,” forklarer direktøren.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>