Tårnhøj vækst i stort it-firma: Her er forklaringen

For femte år i træk kan hardwareforhandleren Dustins svenske ejere gnide sig i hænderne over både vækst og solidt overskud i den danske forretning.

I selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2012/2013 kommer Dustin ud med et plus før skat på 36,7 millioner kroner ud af en omsætning på 848 millioner. Det svarer til en overskudsgrad på imponerende 4,3 procent i et marked, som ellers er presset af lave indtjeningsmargener.

Dustin øger sin omsætning med hele 15 procent og gentager dermed næsten på decimal kunststykket fra i fjor, da man oplevede en tilsvarende fremgang. Sidste års imponerende vækst var blandt andet medvirkende til, at Dustin vandt forhandlerkategorien i Computerworlds årlige Top 100-analyse.

Den fortsatte vækst betyder, at Dustin er tæt på at have fordoblet sin omsætning i løbet af de fem år, der er gået, siden den svenske koncern købte sig ind på det danske marked ved at overtage Computerstore.

Direktør Michael Haagen Petersen er tilfreds med resultatet. I en mail til Computerworld skriver han, at Dustins succes hænger sammen med, at der er sat fokus på især tre produktområder: server, storage og netværk.

Han regner derfor med at sætte yderligere fart på væksten i indeværende år, hvor tidligere investeringer gerne skulle munde ud i større konkurrencedygtighed og øgede markedsandele.

Læs også:

Rygte: Forhandlergigant vil sluge Dustin

Danmarks bedste forhandler: Der er masser af kunder derude

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>