TDC køber ComX og nærmer sig dominans på fiberbredbånd

TDC udvider nu selskabets forretning for fiberbredbånd ved at købe leverandøren ComX, som leverer fiberforbindelser i København og Nordsjælland. Det oplyser selskabet ifølge en pressemeddelelse.

TDC har tidligere købt selskaber inden for fiberbranchen, hvor det største opkøb var købet af Dongs fiberforretning i 2009 for 325 millioner kroner.

Læs også: TDC køber Dongs fibernet

ComX leverer især fiberforbindelser til boligforeninger og antenneforeninger, og dermed vil selskabet passe godt ind i TDC’s kabel-tv-forretning, som består af YouSee og Dansk Kabeltv, oplyser TDC.

»ComX passer perfekt ind i TDC’s strategi på dette marked,« udtaler koncerndirektør Peter Trier Schleidt fra TDC ifølge pressemeddelelsen.

Opkøbet kan imidlertid også ses som led i en større strategi for TDC, når det gælder det danske telemarked.

»Det tyder på, at TDC har en strategi om, at de gerne vil være dominerende på fiber. Det er en klar indikation om, at de gerne vil være der for sig selv,« siger direktør Torben Rune fra Netplan, som i mange år har fulgt det danske telemarked tæt, til Version2.

Læs også: Internetleverandører: Sådan forgifter TDC konkurrencen på bredbånd

TDC har flere gange hævdet, at danskerne ikke var tilstrækkeligt interesserede i fiberbredbånd, når selskabet er blevet kritiseret for ikke selv at gøre mere for at udbrede fiberforbindelser til forbrugermarkedet.

Læs også: TDC: Danskerne er ligeglade med fiber

»TDC har en strategi, hvor de først fortæller, hvor vanvittigt det er at bygge fiber, og hvor dyrt det er for forbrugerne. Bagefter går de ud og køber selskaberne. Det er lidt ærgerligt, at den virker,« siger Torben Rune til Version2.

Han finder det også ærgerligt, at det selv i hovedstadsområdet, hvor ComX har 34.000 kunder, ikke har været muligt at få andre til at rejse den kapital, der skal til at drive en fibervirksomhed.

Læs også: TDC afviser bredbånds-anklager: Vi er ikke onde bare fordi vi er store

»For den enkelte betyder det her nok ikke meget, men indikationen er tydelig. Det kan afskrække andre fra at prøve. TDC er ved at skabe sig et monopol – i hvert fald i hovedstaden,« siger Torben Rune.

TDC overtager ComX den 1. december og overtager altså cirka 34.000 hustande som kunder og 60 medarbejdere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>