Test: FitBit Flex ved om du tisser om natten

FitBit-Flex-01.jpg

FitBit-Flex-04.jpg

FitBit-Flex-05.jpg

FitBit-Flex-08.jpg

Anmeldelse: FitBit Flex er en del af den bølge af ‘wearable gadgets’, som vi kommer til at se rigtig meget til i den kommende tid.

Tænk på Google Glass og Samsung Galaxy Gear.

FitBit Flex består af to dele: En lille boks og et gummiarmbånd. Boksen placeres inden i armbåndet, og herefter vil det begynde at registrere dine bevægelser.

Det holder styr på, hvor mange skridt du tager, hvor langt du har bevæget dig, hvor mange kalorier du har forbrændt, og hvor godt eller dårligt du har sovet.

Ja, det registrerer, hvis du har bevæget dig om natten, hvis du eksempelvis har været oppe for at tisse.

De mange data sendes til din mobil via Bluetooth 4.0, men virker kun med iPhone-modeller og Samsungs nyere mobiler i øjeblikket.

Alternativt kan data sendes til computeren, og der følger en USB-nøgle med FitBit Flex, så du kan synkronisere indsamlede data trådløst, hvis armbåndet er i nærheden af pc’en.

Behageligt at have på

Selve gummiarmbåndet er behageligt at have på.

I testperioden vænnede jeg mig overraskende hurtigt til at have det om håndledet. Der følger to forskellige modeller med: et stort og et mindre gummiarmbånd. Ligesom en urrem kan det strammes til.

Gummibelægningen er blød, og FitBit Flex er vandtæt.

Jeg har ikke haft problemer med at have det på til svedende træningssessioner eller i bad, og ifølge producenten er det vandtæt ned til 10 meter. I testperioden nåede jeg dog ikke ud på så dybt vand.

Der sidder en række LED-lys på armbåndet, som lyser op, og det gælder om at lære at afkode dem. Det er nu ikke voldsomt kompliceret, men det ville være mere brugervenligt med et rigtigt display.

Hvis du for eksempel lægger dig til at sove, skal du prikke gentagne gange på LED-lysene, hvorefter de blinker, og to dioder vil lyse konstant et øjeblik, og armbåndet vibrerer. Samme metode når du står op om morgenen.

Hvis du har nået dine daglige mål, eksempelvis at bevæge dig otte kilometer, vil armbåndet også vibrere for at orientere dig.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>