Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

teslanov2013CW-16.jpg
Tesla S er en stor luksus-sedan og kan i størrelsen minde om en Porsche Panamera. Men designet minder mere om den nye Jaguar XJ.

Flere billeder? Se vores store galleri af Tesla Model S her

Tesla model S

Jeg ser et hul i trafikken på Lyngbyvej, lige efter Hans Knudsens Plads. Et fast tryk på speederen kaster den 2,2 ton tunge grå sedan ind i hullet på rekordtid og forbi en Toyota Auris-ejer med et temmelig overrasket ansigtsudtryk. For accelerationen, som flytter den 5 meter lange Tesla S i den tætte københavnske trafik, sker i absolut stilhed.

Indeni kan du til gengæld mærke pulsen – og ganske ofte dine indre organer prøve at adlyde fysikkens love ved at rykke længere bagud mod rygsøljen.

For Tesla model S, som vi har lånt et par dage, er ikke din normale el-bil, men P85-udgaven som klarer 0-100 km/t. på 4,4 sekunder – det er blot lidt over 1 sekund mere end en spritny Porsche 911 Turbo.

Til gengæld foregår rejsen mod de forjættede 100 km/t. i stilhed og i en bil med plads til 7 passagerer. Også selvom de sidste to skal være børn eller smidige akrobater.

Min rejse med Teslas S startede tidligere på dagen foran Teslas københavnske butik i Bredgade, tæt på Kongens Nytorv.

Her havde Esben Pedersen, Teslas skandinaviske kommunikationschef, efter en 15 minutters gennemgang af bilen lidt forsigtigt spurgt om min erfaring med at håndtere kraftige, tunge biler med baghjulstræk.

“Min sommerbil er en 4,7 liters Porsche 928S på 1.600 kilo,” var mit kække svar.

Og selv om Porschen godt kan flytte sig, er der 29 år og et kvantespring i teknologisk udvikling mellem en superbil fra 1984 og den sportslige el-drevne sedan fra 2013.

Kræfterne kræver respekt
Først og fremmest er der det lille trick med at omarrangere sine egne og passagerernes indre organer med et let tryk på speederen.

For selv store V8-motorer kommer til kort over for el-motorernes kæmpe moment, som desuden kan leveres uden unødige pauser. Her er ingen turbo-tøven eller omdrejninger der skal nås, men bare et tryk på speederen, hvorefter de mange kilo springer frem.

Mellemaccelerationen er også i den grad værd at nævne, og kører du på en regnvåd dag, vil du hurtigt blive glad for traction controllens hurtige indgriben, når Teslaen prøver at lave hjulspin fra 80 kilometer i timen.

Det betyder ikke, at Teslaen ikke er letkørt og ikke roligt ville kunne overlades til din mor. Men den slags kræfter (Tesla angiver, at model S har 416 hestekræfter) kræver respekt.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>