Tunnelgennembrud et døgn forsinket

Tunnelbisser, ingeniører, pressefolk, honoratiores og andet godtfolk må ruste sig med tålmodighed en lille tid endnu, for det med spænding imødesete tunnelgennembrud, der var programsat til torsdag kl. 11, er forsinket 23 timer og kommer ifølge den reviderede plan til at foregå fredag formiddag kl. 10.

Det er er der ikke noget dramatisk i, forsikrer Metroselskabet. Det er nærmest helt efter planen, at det ikke kan forudsiges præcist. For vigtigere end at ankomme præcist på klokkeslæt, er det at være millimeter-præcis med gennembruddet.

Læs også: Milepæl: Sådan gnaver tunnelboremaskine sig gennem stationsvæg

Den 95 meter lange og 354 ton tunge TBM har nu entret den zone, hvor dens jordtryk er blevet reduceret fra 2,5 til 0 bar, så den ikke brager igennem væggen med alt for stor kraft.

I skrivende stund befinder borehovedet sig ganske få meter fra tunnelvæggen ind til den 22 meter dybe skakt, inde i en i forvejen anlagt jordblok, hvor strømmen af grundvand kan styres og undergrunden stabiliseres, så den ikke kollapser eller falder ind i stationsrummet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>